Srbija vs Kosovo? Neće moći!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.03.2015.
11:19
Izvor: Sportske.net

U najkraćem, na to se svodi reakcija iz Košarkaškog saveza Srbije, povodom jučerašnjeg zvaničnog prijema KS Kosova u FIBA.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Povodom odluke Izvršnog komiteta FIBA da Kosovo postane član Svetske košarkaške federacije, Košarkaški savez Srbije izdao je sledeće saopštenje za javnost:

''Prijem Kosova u članstvo FIBA i pored protivljenja Srbije, logična je posledica članstva Kosova u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Košarkaški savez Srbije učiniće sve da zaštiti srpske klubove i igrače sa teritorije Kosova i Metohije.

Očekujemo da će čelnici FIBA ozbiljno shvatiti naše upozorenje da po svaku cenu treba izbeći međusobne mečeve u svim kategorijama, od najmlađih pa do seniorskih, kako reprezentativne, tako i klupske'',
navodi se u saopštenju KSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 14.03.2015
12:23

Tako je! Nadam se da cete istrajati u ovome i da nikada necete odustati od ovakvog stava!

avatar
Maximovic
Saturday, 14.03.2015
16:01

Jedini nacin je da se lepo istupi iz fibe pa nek igraju protiv kosova. Ove ostale ucene nece proci 100%. Iskreno podrzao bi savez pre sa istupanjem iz fibe nego sa ovim ucenama. Vise bi bila na gubitku svetska kosarka zato sto bi vecina boljih selekcija izgubilo starog rivala nego mi kao narod. Sad sam definitivno I za Uleb I za ABA po cenu reprezentacije nego obrnutim slucajem.

avatar
Maximovic
Saturday, 14.03.2015
17:52

Ne znam sta imate protiv ABA lige. Zar stvarno mislis da bi mi imali vise od 2-3 kvalitetna tima u nasoj ligi ? Ovde bi se namestale utakmice samo tako za razliku od ABA gde svi nasi timovi grizu zato sto igraju za slavu protiv drugih timova. Ja sam vise I za drugu ligu da se napravi nego da se ukida totalno ABA. Jer niko me nece ubediti da bi vise kvalitetnih timova mi imali da se igra samo nasa liga. A ovo za balkansku ligu nepodrzavam iz prostog razloga jer me neinteresuju kosovski, rumunski, bugarski I ostali bzv klubovi. To bi bio veliki gubitak za nasu kosarku. Sto se tice reprezentacije naravno da volim reprezentaciju I da bi mi bilo zao da neigramo pogotovo sto sad imamo tim koj moze da osvoji I Svetsko zlato. O evropskom necu ni da pricam jer mislim da cemo ga ove godine 99% uzeti. Ali moramo odluciti dal zelimo da nastavimo da gaze po nama ili ne jer ovako vise neide. Zato sam I rekao da mi moramo da istupimo ako oni hoce da kosovo bude reprezentacija inace ce se desiti kao I svih ovih godina a verujem da bi mnoge reprezentacije stale na nasu stranu makqr moje misljenje

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 14.03.2015
16:11

Bogami, i nisam za to da nam vise ne igra reprezentacija, a jos manje sam za ABA ligu:-D Videcemo sta ce biti, sad treba biti veoma mudar.