Srbija u Lionu savladala Francusku

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.05.2015.
23:18
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf na međunarodnom turniru u Lionu pošto su nakon Slovačke izabranice Marine Maljković savladale i selekciju Francuske.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Naše najbolje košarkašice stigle su u petak do drugog trijumfa na međunarodnom turniru u Lionu koji se igra u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

Nakon ubedljivog trijumfa nad selekcijom Slovačke (85:53) izabranice Marine Maljković večeras su savladale Francusku rezultatom 64:63 (12:22, 18:12, 22:13, 12:16).


Loše otvaranje meča i zaostatak od 10 poena srpske košarkašice brzo su anulirale dobrom igrom u drugoj i trećoj deonici kada su primile 25 poena a postgile 40.

Dobra odbrana i mirnoća u završnici obezbedili su izabranicima Marine Maljković prednost od 5 poena na ulasku u poslednju četvrtinu u kojoj su na kraju odbile nalete domaće selekcije i uspele da upišu drugi trijumf.

Poslednju utakmicu na međunarodnom turniru u Lionu Srbija igra u subotu protiv selekcije Velike Britanije.

Podsećamo da će ovogodišnji Eurobasket za dame biti održan od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji a naša reprezentacija nalazi se u grupi "C" sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke