Srbija sa PET predstavnika u ABA ligi?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.06.2016.
12:56
Izvor: Sportske.net

Predsedništvo Košarkaške lige Srbije uputilo je direktoru ABA j.t.d. lige Krešimiru Novoselu pismo sa zahtevom za proširenje regionalnog šampionata. Košarkaška liga Srbije smatra da Srbija treba da ima četiri ili čak pet učesnika u ABA ligi.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Slovenačka Olimpija uputila je u subotu zvaničnu molbu da bude primljena u ABA ligu mimo sportskih rezultata i da regionalni šampionat u narednoj sezoni bude proširen sa 12 na 14 učesnika.

"Zmajčeki" nisu uspeli da se domognu plasmana u ABA ligu pošto su eliminisani u polufinalu slovenačkog šampionata, ali bi administrativnim putem želili da dobiju šansu da se takmiče u regionalnoj ligi.

Juče smo pisali da bi u slučaju proširenja ABA lige na 14 učesnika još jedno mesto trebalo da dobije Srbija, pa bi tako FMP kao četvrtoplasirani u Košarkaškoj Superligi bio klub koji bi se takmičio u regionalnom šampionatu.

Tim povodom se oglasila i Košarkaška liga Srbije, odnosno njeno predsedništvo na čelu sa direktorom takmičenja Leonom Deleonom koji je potpisao dopis upućen direktoru ABA j.t.d. lige Krešimiru Novoselu.

U pismu upućenom direktoru ABA lige navodi se da bi regionalno takmičenje u nastupajućoj sezoni trebalo da broji 14 ili čak 16 klubova, a u tom slučaju bi Srbija imala četiri ili čak pet predstavnika.

Kako smo ranije već objavili, sednica Skupštine je zakazana za 1. jul u Podgorici kada će se odlučivati o tekućim pitanjima među kojima su i zahtevi za proširenje lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 29.06.2016
22:13

Zlatorog Laško može da ima iznajmljeno ime Olimpija Ljubljana i da pozajmi dresove,grb ,igrače i navijače po upprdu...to bar nije problem,nego jel ovih pet klubova treba da bude iz Beograda ili...?

avatar
Marko Mladenović
Sunday, 26.06.2016
14:32

Olimpija... Umesto da cute i bore se da se vrate u Aba ligi, oni kukaju i mole kako bi se vratili.. Tipicno za njih... Nisu naviklida gube..

avatar
s.p.q.r.
Sunday, 26.06.2016
13:04

Treba ukinuti nacionalne sampionate i uvesti aba2 i aba 3.aba 2 bi bilo takmicenje drugog ranga, a aba 3 bi bilo takmicenje u okviru jedne zemlje.tako bi ekipe ispadale ili napredovale u više rangove.

avatar
Sunday, 26.06.2016
13:51

mozda je bolje ta aba3 da bude za mlade timove ekipa koji igraju ABA ligu a aba2 tu se bore timovi koji ce uci u ABA ligu

avatar
Povratak kraljaXXXIX
Sunday, 26.06.2016
12:58

Tako je pored Partizana i Mege mora se naći mesto i za sistem tri kluba: preimenovanog FMP-a, preimenovanog Radničkog Basketa i crvene zvezde ako se odmrzne i dovede trenera i igrače.

avatar
Don.Mile
Sunday, 26.06.2016
12:58

znaci FMP ce imati dva kluba ? za svaki slucaj jer su do skoro bili u dnu ... nikad se ne zna ...

avatar
ADVOKAT
Sunday, 26.06.2016
13:48

Mozda i sva tri. Radnicki basket je tu neka maskota,menja sve zivo za kikiriki :) Trebace za bodove,za glasove itd

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 26.06.2016
14:13

Kad partizan i Igokea koji su jedan klub mogu godinama da igraju u ABA ligi, sto ne bi mogli mi i nasa filijala ? :) Reci Danilovica : Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub. :)