Srbija sa jednim predstavnikom u FIBA Ligi šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.06.2016.
17:57
Izvor: Sportske.net

Samo jedan srpski klub nastupaće u novom takmičenju pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Danas je saopšteno ko će u grupnu fazu Lige šampiona, a ko će u kvalifikacije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška Liga šampiona koja će u novoj sezoni biti igrana pod okriljem FIBA startuje u septembru, a Bord novoformiranog takmičenja zasedao je u sredu u Minhenu i doneo odluku o učesnicima.

Bord FIBA Lige šampiona saopštio je imena 48 klubova koji će učestvovati u prvoj sezoni ovog takmičenja, a 24 kluba imaju zagrantovano mesto u grupnoj fazi, dok će ostatak klubova kroz kvalifikacije "juriti" preostalih osam mesta.

Zvanični žreb za premijernu sezonu novog takmičenja biće obavljen 21. jula u Minhenu, a Srbija će u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona imati jednog predstavnika i to će biti Mega Leks.

FIBA Liga sampiona

Direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona dobila su četiri francuska kluba, među kojima je i šampion Asvel, a po dva mesta pripala su klubovima iz Italije, Nemačke, Grčke i Turske. Šampioni Belgije, Češke i Izraela takođe su dobili mesta u grupnoj fazi.

Kvalifikacije za grupnu fazu FIBA Lige šampiona biće obavljene u dva kola, a učestvuje 24 ekipa. U prvom kolu igra 16 klubova, pobednici idu u drugo kolo i tamo igraju protiv preostalih osam klubova.

FIBA Liga sampiona

Prva sezona u FIBA Ligi šampiona startuje 27. septembra kvalifikacionim rundama, a grupna faza počinje 20. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 29.06.2016
20:01

LIga sampiona bez 3 ozbiljan tima. Interesantno!

avatar
Don.Mile
Wednesday, 29.06.2016
18:13

srecno Megi , najlepsem projetku u zadnjih mnogo godina ... za razliku od odledjenih skorojevica ovo je ozbiljan klub !!!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 29.06.2016
17:58

Sta bi sa Radnicki Basketom? I mi cemo u ovo takmicenje, a bogami i FMP ako Djilkos ne namerava da zavrsi svoju ultrasramotnu Odiseju suspendovanjem reprezentacije SRBIJE.