Srbija ostala i bez plasmana na SP, Karadžić preuzeo odgovornost, Sonja u suzama...

Autor: Beta Beta
utorak 20.06.2017.
22:14
Izvor: Beta

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je večeras da snosi punu odgovornost za rezultat na Evropskom prvenstvu u Češkoj jer je on birao tim i istakao da nema šta da zameri svojim igračicama.

EPA/MARTIN DIVISEK
EPA/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Češkoj pošto je u baražu poražena od Letonije sa 70:75.

"Sigurno ni malo prijatan trenutak s obzirom na to na kakve rezultate su nas navikle ove devojke. Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat jer sam odredio ovaj tim za Evropsko prvenstvo", rekao je Karadžič, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Želeo sam da idu najbolje igračice, ali mislim da devojke koje su ostale u Srbiji nisu mogle adekvatno da zamene Sonju Petrović i Anu Dabović koje su faktički bez pravih treninga došle na šampionat. To je rizik koji sam preuzeo misleći da će nam i nedovoljno spremne pomoći. One su se zaista trudile iz sve snage, ali to očigledno nije bilo dovoljno", rekao je Karadžić.

Karadžić je naveo da je Letonija u današnjem meču bila bolji i čvršći tim.

"Letonija je imala je više energije i ono emocija i energije što smo potrošili protiv Slovenije, nismo imali u borbi za četvrtfinale ni blizu tog nivoa. Ne kažem da devojke nisu želele, dale su sve od sebe, ali ovo je bio energetski maksimum", rekao je Karadžić.

Selektor je naveo da je Srbija dosta energije potrošila i "jureći" rezultat.

"Od igrača sa klupe, Tamara Radočaj nam je donela energiju, ali je sve to bilo malo. Videlo se i na Sonji Petrović da je zaista iscrpljena, nije bilo ni humano što sam je toliko držao na terenu, ali probali smo sve što smo mogli i zaista nemam ništa da im zamerim", dodao je.

EPA/MARTIN DIVISEK

sonja petrovic kosarkasice

Srbija je današnjim porazom ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Španiji.

"Napraviće se analiza i treba da se napravi plan šta i kako dalje, jer nećemo igrati na Svetskom prvenstvu sledeće godine. Bez obzira na to, reprezentacija mora da se okupi i sledeće godine, u kom god sastavu i da odigra neke turnire i prijateljske utakmice za koje su već stigli pozivi. Treba da se nastavi kontinuitet okupljanja i ubaci sveža krv u ekipu, to je ono što mogu da kažem vruće glave",
rekao je Karadžić.

"Imao sam dogovor do završetka ovog prvenstva... Razmišljam sportski, logično, nemoguće da se reprezentacija ne sastaje dve godine bez obzira na ovaj loš rezultat. To bi bilo neozbiljno", dodao je on.

Srpska košarkašica Sonja Petrović zaplakala je posle meča.

"Sonja je veliki borac, veliki igrač i pravi šampion. Ovo je sport, nije kraj sveta, važno je napraviti dobru analizu i isplanirati šta i kako dalje", rekao je Karadžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 21.06.2017
18:39

Stoka ih nabila....koji je bre on trener?

avatar
bagra
Tuesday, 20.06.2017
23:58

E stevane stevane, sve ti se svodina igru 1 na 1

avatar
Danijella
Tuesday, 20.06.2017
22:57

Hehe pa sta smo mislili, svi nas nakantase a nama se posrecila jedna utakmica i odmah cemo za medalju..eee mora tu malo vise ovoga onoga...

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
22:24

stevane, ja sam mislio da ako imas nekih novaca, ako ti nije frka samo malo hahahha