Srbija neće trpeti zbog ''Zelenih''!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.07.2015.
13:00
Izvor: Sportske.net, Sport

Selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević prokomentarisao je svoju odluku da prihvati ponudu Panatinaikosa i poručio da ''Orlovi'' ni na koji način neće trpeti posledice ove njegove odluke.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Bliži se sredina jula i početak priprema naše košarkaške reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu, a ovog puta selektor Đorđević će svoje izabranike dočekati i kao novi trener Panatinaikosa.

U izjavi za ''Sport'', on je objasnio zbog čega je prethodno odbijao ponude Real Madrida i Olimpijakosa, a sada ipak popustio pred ponudom atinskih ''Zelenih''.

''Veliki treneri, uključujući i Dudu Ivkovića, uvek su nas savetovali da ne preuzimamo klubove u toku sezone, tako da nisam to želeo. Sačekao sam kraj sezone i odlučio da prihvatim ponudu grčkog velikana.

Panatinaikos je veliko, istorijsko ime, klub u kome je Željko Obradović ostavio bezgranični trag. Sve to mi imponuje i sa velikim entuzijazmom idem tamo. Imao sam u ugovoru sa Košarkaškim savezom Srbije klauzulu da mogu da preuzmem klub, a budite sigurni da reprezentacija neće trpeti zbog toga''
, izjavio je Đorđević, a prenosi ''Sport''.

Pre okupljanja ''Orlova'', Sale će još par dana provesti u Atini, kako bi pripremio svoje saradnike u Panatinaikosu na početak rada bez njega.

''Ponovo me uhvatila strast za radom. Željan sam košarke'', priznaje Đorđević.

A kada su u pitanju ''Orlovi'', Sale ne odstupa od ranije postavljenog cilja - osvajanje medalje i plasman u Rio.

''Meni je medalja uvek cilj! Ja uvek idem na medalju! To je naša dužnost zbog istorije koju imamo u ovom sportu. I ne priznajem nikome da je bolji od mene dok to ne pokaže na terenu. Takav sam čovek'', poručuje Đorđević, a mi dodajemo i ''rođeni pobednik''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke