Srbija ne ispašta zbog Zvezde!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2016.
11:10
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs, TV Pink

Najnovija odluka FIBA kojom je Srbija, između ostalih, izbačena sa Evrobasketa 2017. godine tek će izazvati nove reakcije. Posle Todorića iz Partizana, oglasio se i Nebojša Čović, prvi čovek Zvezde.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

I dok su se Partizanu, poučeni nekim ranijim iskustvima, ovoga puta okrenuli sopstvenim interesima pre nacionalnih, u Crvenoj zvezdi Telekom ''mirno spavaju''.

Naime, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je u najnovijim izjavama povodom isključenja Srbije sa EP 2017 naglasio da njegov klub nije odgovoran za ovakav epilog i da je iz Zvezde upozoravano da bi ovako nešto moglo da se desi.

''Zvezda nije problem, naše učešće u Evroligi je izvesno, a ne ugrožavamo reprezentaciju što mi je izuzetno drago.

Za razliku od nas, drugi menjaju mišljenje od jutra do večeri. Oni koji su obećavali FIBA učešće u Ligi šampiona neka sad vide šta će da rade'',
poručio je Čović sinoć tokom utakmice između košarkašica Radivoja Koraća i Crvene zvezde, a prenosi ''Žurnal''.

On je, takođe, jutros gostovao i na TV Pink, gde je ponovio svoje stavove, ali i optužio ''dvojicu bivših reprezentativaca naše zemlje'', koji su na funkcijama u FIBA, da su doprineli ovakvom razvoju događaja. Konkretno, Čović je ustvrdio i da je Dejan Bodiroga glasao da Srbija bude izbačena...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cvijeticaleks
Monday, 18.04.2016
07:17

On spominje Bodirogu, to je sramota, Bodiroga je toliko radosti doneo ovoj zemlji dok su takvi kao sto je doticni unistavao nas

avatar
Monday, 18.04.2016
18:17

To za Bodirogu je laz.

avatar
MilosNUSKNVP
Monday, 18.04.2016
00:44

Samo kod nas neko ko je poput njega,moze da dozvoli sebi luksus da komentarise SVETSKU legendu kao sto je Dejan Bodiroga..ni pritom ima uz sebe ljude koji ga velicaju i podrzavaju!!!nZa ne poverovati!!!

avatar
Monday, 18.04.2016
18:17

A pritom jos i laze, to za Bodija uopste nije tacno.

avatar
Paul Dokic
Sunday, 17.04.2016
14:54

ULEB sistemski pokusava da unisti kosarku na ovim prostorima. Oni lagano, konsistentno smanjuju broj timova koji dolazi sa ovih prostora. Nekada je svaka drzava imala po jednog predstavnika. Pa su bili finalisti a jedan u kvalifikacije i sada smo dosli do toga da samo osvajac ide. Lagano unistavaju. Sada su potpisali trogodisnji ugovor, nakon kog ce verovatno da nam ponude da osvajac ide kroz kvalifikacije. Poljska nema predstavnika, kao ni Ukrajina, Nemci su sveli na jednog, Litvanci na jednog odavno. Bitno je da Spanci imaju 4... Ostace samo oni koji imaju prave i nece se igrati samo po nba sistemu, napravice bukvalno nba u evropi. Jedini problem im je jaka ACB liga, iz koje mi ne deluje da ce izaci spanske ekipe. ULEB i euroleague su zesce sranje, jer jebiga sve se vrti oko para, a u eurocup je sranje i bice sranje sledece godine opet. Mi smo prisli njima, nismo se odlucili za FIBU, sto je, ruku na srce, razumljivo, jer su nudili lose uslove, jos sada ovo blamiranje i dodatno unistavanje evropskih takmicenja. Bas je FIBA uzas. Ali za 3 godine, kada nas ULEB totalno izbaci i ubaci neku Karsijaku ili Darusafaka, bezacemo ka FIBI i njihoj ligi sampiona, bojim se da ce tada biti kasno

avatar
SrdjanMaksa
Sunday, 17.04.2016
16:40

Nije ULEB kriv. Niko nas nije terao da udjemo u regionalno takmicenje. OH, wait.. Neko jeste forsirao.. Bas onaj sto sada galami i busa se kako nista nije kriv. Isti onaj koji je pre par nedelja domacu ligu nazvao besmislenom.

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Sunday, 17.04.2016
17:05

Nikad nisu sve zemlje nastale iz Sfrj imale svog predstavnika, imali su Srbija, Hrvatska i Slovenija po jedno mesto pa je to svedeno na dva mesta kad se prolaz obezbedjivao iz Aba lige. Jedino sto bode oci u vezi sa Evroligom su ugovori sa klubovima a ne sa ligama ali u sustini dodje na isto iz Grcke bi u svakom slucaju isli Pao i Oly, iz Litvanije Zalgiris, iz Spanije Real, Barsa, Laboral..... Svi pljuju Evroligu, a Uefa radi isto samo na suptilniji nacin, koliko klubova iz istocne a koliko iz zapadne evrope igraju Ligu Sampiona

avatar
i.sarajevo
Sunday, 17.04.2016
14:49

nije mi jasno zast neki sad potenciraju jsd pa oni su sad prosjecna ekipa,,,a koliko znam nisu se ni u neke kupove evropske plasirali jedino ako ih neko nepusti mjesto njih,,,,covic je upravu,,,a zvezda neka bira sta joj je najbolje

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 17.04.2016
14:19

Zamislite, SVAKI komentar u kojem pomenete i kritikujete ime čoveka sa slike će biti označen kao NEPRIKLADAN govor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Partibrejker
Sunday, 17.04.2016
16:49

Pa kad nema ništa prikladno da se napiše o doticnoj osobi.

avatar
Partibrejker
Sunday, 17.04.2016
16:50

Inace poznatom borcu za interese Srbije.

avatar
Sunday, 17.04.2016
12:10

Jedino sto je logicno u citavoj ovoj saradi je da svesno idu na to da Partizan bude okrivljen za izbacivanje nase reprezentacije, a da oni dobiju visegodisnji ugovor sa EL posto u Barseloni (za pocetak) zele jedan klub sa ovih prostora. U suprotnom, njihova pozicija je sad u direktnoj zavisnosti od nase resenosti tj. odlucnosti da igramo EK, a ne bi smeo to da precuti! Postoje jos dve opcije, prva je da Partizan opet ne igra nijedno evropsko takmicenje (od toga nema nista, da se ne lazemo), a druga je da nas Savez suspenduje sto je takodje tesko zamisliti mada ne i nemoguce!

avatar
Milan Mihajlovic
Sunday, 17.04.2016
14:56

Nema nikakve sarade partizan jeste odgovoran za suspenziju. Fiba je dozvolila klubovima sa desetogodisnjim ugovorima i onima sa b licencom da igraju ecroligu ali je bila protiv evrokupa. Tako da partizan jeste odgovoran. Ali ja podrzavam odluku partizana da igra evrokup. Treba se suprotstaviti fibi.

avatar
Sunday, 17.04.2016
18:09

Velika laž je da FIBA ucenjuje saveze samo zbog Evro kupa. FIBA zahteva da se ne igra ni Evro liga, u protivnom će suspendovati reprezentaciju Srbije! http://www.eurohoops.net/national-teams/226011/fiba-bans-slovenia-and-spain-from-eurobasket-2017 Evo i dokaza za to. Ima link tviter profila na kom je slika pisma FIBA upućeno košarkaškom savezu Slovenije i takvo pismo su dobili svi savezi čiji su klubovi postigli dogovor sa ECA o nastupanju u Evroligi i Evrokupu.

avatar
Partibrejker
Sunday, 17.04.2016
15:50

B licenca ne postoji.

avatar
Sunday, 17.04.2016
15:01

Nije odgovoran jer je alternativa bila preslaba Liga sampiona FIBE, a ako ne budemo igrali EK, onda ce se desiti jos nesto, a to je da ce vama biti ponudjen visegodisnji ugovor sa EL sto i jeste bio vas plan od samog pocetka. Hajde vi izadjite iz EL jer ste nacionalni i drzavni klub, tako je vas gazda rekao, pokazite jednom i na delu da je tako, a ne da nama solite pamet i lazno moralisete!!!

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Sunday, 17.04.2016
12:09

Da reprezentacija zavisi od Partizana je nevidjena glupost, ako vec Zvezda moze da igra Evroligu po tom pravilu i bilo koji drugi srpski klub moze da izabere da igra takmicenje po svojoj volji, Sto se tice obracuna Fiba Evropa i Djordija vec sam pisao o tome, treba biti na strani ostalih velikih saveza u Evropi, ucene nisu upalile u slucaju Evrolige nece ni sad. Ovo sto Fiba radi ovo su potezi ocajnika, ako neznaju kako da privole klubove u svoja takmicenja ili neka prepisu od Uefa ili nek prepuste Djordiju organizaciju. A sto se tice Bodiroge i Radovica ako je istina onda je to strasno i to vec jeste posao saveza, ljudi koji predstavljaju Srbiju u Fiba moraju da rade u interesu Srpske kosarke.

avatar
Paisley is back
Sunday, 17.04.2016
12:57

Ako već ne znaš kako se piše ne znati, nemoj molim te da diskutuješ o temama koje su veće od tebe.

avatar
Paisley is back
Sunday, 17.04.2016
16:27

Ceo tvoj komentar je smešan, pravopis je bila samo kap koja je prelila čašu. Ko sve danas ima mišljenje, to je zabrinjavajuće.

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Sunday, 17.04.2016
13:58

Ako si u celom mom tekstu od svega primetio samo gramaticku gresku ne vidim smisao tvog citanja mog komentara

avatar
kizito
Sunday, 17.04.2016
12:00

Cemu sad ovolika drama?Ako se dogovore u redu.Ako ne mi samo treba da pratimo sta rade savezi Spanije,Italije,Turske,Grcke...i da idemo u korak sa njima.Povuku li se njihovi klubovi iz Evrokupa-morace i Partizan jer ce mu to biti u interesu,pre svega zbog kvaliteta tih klubova.Za reprezentaciju ne treba brinuti ako radimo ovako.

avatar
nikoletina bursac
Sunday, 17.04.2016
11:55

Ali ispasta zbog tebe.

avatar
Sin Dragan
Sunday, 17.04.2016
11:45

Sprska reprezentacija je u partizanovim rukama a to sto oni i dalje cute je pokusaj sedenja na dve stolice. Nadam se da KSS nece dozvoliti bilo kakve ucene iz partizana. Ovo me podseca kao kada je partizan ucenjivao ABA ligu i trazio novac za ulazak u istu. Drzava svojim novcem i sponzorima koje je dodelila partizanu (NIS, Telekom, Komercijalna) odrzava taj klub u zivotu i oni nisu ti koje se pitaju. Ponasavljam, jos uvek niko iz partizana se nije izjasnio koje ce takmicenje da igraju. Partizan nije u situaciji da ucenjuje drzavu u ne sme to da radi. Neka partizan igra gde hoce i to podrzavam, ali bilo kakve ucene im mogu doci glave jer uskoro istice sponzorski ugovor NIS-a koji posle toga i ne mora da se produzi. To je samo dobra volja onoga koga vredjate!

avatar
Don.Mile
Sunday, 17.04.2016
11:43

bravo Covicu , ti si sigirno doneo vise nasoj kosarci nego Bodiroga , ti si nasa legenda tako da smo svi (periferija Zeleznika) uz tebe ... NAPRED FMP , STOP BODIROGA !!!

avatar
ADVOKAT
Sunday, 17.04.2016
14:15

E ako si mu reko! Ipak je to magistar prevara :)

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:37

Jedino sto je logicno u citavoj ovoj saradi je da svesno idu na to da Partizan bude okrivljen za izbacivanje nase reprezentacije, a da oni dobiju visegodisnji ugovor sa EL posto u Barseloni (za pocetak) zele jedan klub sa ovih prostora.

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:23

Apsolutno tacno, ali razlog zbog kojeg je ovo tacno vam se ne svidja:-D

avatar
Partibrejker
Sunday, 17.04.2016
11:51

Ovo apsolutno nije tacno.Srbija je kaznjena,kao i svi savezi ciji klubovi igraju ABA,zato što se ABA odlučila za ECA.ECA je ponudila ABA paket šampion u EL i još tri u EK.Da podsetim klubovi su,od prošle godine,100% vlasnici ABA,i svi su ,osim Cibone,glasali za takvu odluku(i Zvezda).Kada bi se Partizan odlučio,poput Cibone,da igra FIBA takmicenje,opet bi savez bio kažnjen,kao i Hrvatski.Tako da Zvezda snosi krivicu isto koliko i svi klubovi koji su na ABA glasali za ECA.Sa strane FIBA u odnosu na košarkaške saveze jedino nije sporno kada klubovi direktno potpisu sa ECA ucesce u EL(kao onih 11).Ali ako plasman u EL zavisi od plasmana u regionalnim i nacionalnim šampionatima,onda je tretman isti kao i sa EK.

avatar
Karavuk Dino
Sunday, 17.04.2016
16:42

Konačno da neko kaže kako stoje stvari,obratite pažnju na Cibonu i kažnjavanje HKS-a

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:55

P.S. Naravno, i ti si potpuno i apsolutno u pravu, plus od mene:-D

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:54

Procitaj opet ceo komentar, poenta je u njegovom drugom delu...

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 17.04.2016
11:22

Pa naravno... problem je CZ Telekom?

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:37

Ne mozes da kazes da je slagao...

avatar
Monday, 18.04.2016
18:12

Ja drzim rec. Srbija pobedjuje.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 18.04.2016
17:30

Nazovimo stvari pravim imenom.

avatar
Sunday, 17.04.2016
11:19

Dobro znamo šta si ti ugrozio pre jedno 18 godina, a sada pričaš o nekom ugrožavanju reprezentacije, kakav apsurd, šta ovo društvo trpi i dozvoljava.