Srbija nastavlja pripreme na Kopaoniku, Đorđević zadovoljan radom

Autor: Pavle Knežević
nedelja 23.07.2017.
15:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije otišla je na Kopaonik na početak priprema za Evropsko prvenstvo. Bogdan Bogdanović ostao u Beogradu da završi terapiju.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Svetski i olimpijski vicešampioni otputovali su danas na Kopaonik, na nastavak priprema za Evropsko prvenstvo, ali bez Bogdana Bogdanovića, koji je ostao u Beogradu da završi terapiju. Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da se sada prelazi iz "atmosfere odmora" u "radnu atmosferu".

"Krenuli smo sa laganim uvodom u ova tri dana u Beogradu i od sutra u stvari počinju prave pripreme. Iz atmosfere odmora ulazimo u radnu atmosferu. Na Kopaoniku ćemo provesti dve nedelje koje smo detaljno isplanirali da bi sproveli naš zacrtani program", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Orlovi" će prvu pripremnu utakmicu igrati 2. avgusta u Kraljevu protiv univerzitetske selekcije. Povratak u Beograd zakazan je za 6. avgust. Posle toga sledi "Trofej Beograda", a onda turniri u Hamburgu i Atini. Nakon toga slede završne pripreme u Beogradu, pa onda odlazak u Istanbul, gde 31. avgusta počinje EP.

"Ulazimo postepeno u ritam treninga, bez prevelikog fizičkog napora, da bismo se postepeno uveli u pun trenažni proces. Vidi se ozbiljnost na treninzima, što je jako pozitivno. Momci znaju šta nas čeka, već dugo smo zajedno i znamo naše ciljeve", rekao je Đorđević.

"Zdravstveni bilten je dosta dobar i nema nekih novih povreda. Bogdanović ima produžetak terapije zbog povrede koju je vukao cele sezone, pa zbog toga ne kreće danas sa ekipom, već će ostati još par dana u Beogradu da bi završio terapiju i radio po posebnom programu. Dragan Milosavljević posle teške povrede koju je imao, polako vraća fizičku snagu po čemu je prepoznatljiv. Pripremni period će mu za to mnogo značiti", rekao je selektor.

Đorđević je ponovio koji su ciljevi nacionalnog tima na kontinentalnom šampionatu.

"Ambicije su uvek visoke, ciljevi su vezani za osvajanje medalja, a najveći cilj je uvek zlato. Što se tiče naše grupe, svakako je Turska jedan od favorita. Oni uvek osvajaju medalje kada su domaćini prvenstva, siguran sam da će i ovog puta biti među pretendentima za odličja. Takođe, imaju pozitivan košarkaški ambijent koji se stvorio u Istanbulu. Druge ekipe iz grupe, respektujemo, ali nikoga se ne bojimo. Mislim da rivali iz grupe moraju da vode više računa o nama, a mi pristupamo svakom protivniku sa respektom i ozbiljnošću", zaključio je selektor Đorđević.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke