Srbija na skeneru britanskog selektora: "Stvarno su mnogo dobri"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 04.09.2017.
15:39
Izvor: Sportske.net

Selektor Britanije i pomoćni trener Milvoki Baksa detaljno je analizirao selekciju Srbije, svog narednog protivnika na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor Britanije Džo Prunti bio je pun hvale zareprezentaciju Srbije pred sutrašnji meč na Evropskom prvenstvu,ali i za našeg kapitena.

"Pa prilično su dobri, što je lako reći", rekao je Prunti uzsmeh. A onda se uozbiljio i nastavio.

"Imaju nekoliko igrača sa kojima bi mogli da budu mnogo bolji.Jako su dobro vođeni sa klupe, vrlo su oštri sa loptom, vrlopametni. Igrači kao što je Mačvan imaju sjajan pregled igre iodlično ’vide’ utakmicu. Igrači su efikasni, oštri u odbrani. Opetkažem, znamo da su dobri, znamo da će biti jako teški kao i svi uovoj grupi, ali analiziraćemo i gledaćemo večerašnju utakmicu davidimo kako da se pripremimo", rekao je Prunti novinarima uIstanbulu.

Dva imena koja protivnici Srbije stalno ističu su Bogdan Bogdanovići Boban Marjanović. Da li se Britanija posebno priprema za njih?Prunti, koji je i pomoćni trener u Milvokiju, dao je detaljanodgovor.

"Opet, stvarno su dobri. Ne znam da li će igrati sa nižompostavom. Bez ulaska u detalje naše taktike, i, jasno, gledanjavečerašnje utakmice i prilagođavanja, mislim da postoji više stvarina koje treba da se obrati pažnja. Ne samo kako ih zaustavitidefanzivno, već kako da ih nateramo da rade dok smo mi u napadu.Tako da naša oštrina može da oduzme njihovu oštricu.

Mogu biti vrlo agresivni, dobri su u ofanzivnim skokovima, terajuvas da gubite lopte i dobro se brane od trojki. Morate seprilagoditi svemu tome. Kuzmić pre dva dana nije imao svoje veče iuvek neki igrač može da ne igra dobro, ali mi kao tim morao dazaustavimo tim
", rekao je Prunti.

Srbija večeras od 20 igra protiv Turske, a sutra od 16 protivBritanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke