Srbija "leti" sa EP ukoliko klubovi ne opozovu podršku ABA ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.06.2015.
21:11
Izvor: Sportske.net

Srpski klubovi koji su na nedavnom sastanku u Ljubljani pružili pismenu podršku ABA ligi imaju deset dana da opozovu svoju odluku jer će u suprotnom FIBA izbaciti Srbiju sa predstojećeg Eurobasketa.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Predstavnici KK Partizan NIS, Mega Leksa i Metalca hitno će morati da opozovu odluke o podršci ABA ligi koje su doneli 19. maja u Ljubljani jer će u suprotnom FIBA izbaciti reprezentaciju Srbije sa Evropskog prvenstva!

Međunarodna federacija košarkaških asocijacija (FIBA) poslala je poslednje upozorenje na adresu Košarkaških saveza zemalja bivše Jugoslavije i poručila da 11 klubova koji su 19. maja podržali ABA ligu imaju 10 dana da opozovu svoje odluke kako reprezentacije ne bi trpele posledice.

"Novosti" prenose da je FIBA spremna da sa Evropskog prvenstva izbaci svaku reprezentaciju čiji Savez i klubovi jasno ne pokažu protivljenje postojanju privatne regionalne lige kojoj je 1. maja zvanično uskraćena podrška FIBA.

Podsećamo da je Partizan NIS 19. maja podržao ABA ligu, a ekipe Mega Leksa i Metalca to su uradile pismenim putem.

Upravo će tri pomenuta kluba u narednih deset dana morati da opozovu donesene odluke čime FIBA jasno stavlja do znanja da kreće u finalni obračun sa regionalnom ligom kojom su do sada upravljala privatna lica.

Da FIBA ne preti praznom puškom ukazuje i nezvanična informacija da se uveliko priprema raspored utakmica Eurobasketa 2015. bez jednog, dva, tri, ili pet nacionalnih timova zemalja bivše Jugoslavije.

Nedavno smo vas izvestili o tome da će najteže sankcije trpeti Hrvatska jer toj zemlji pored izbacivanja sa Eurobasketa preti i oduzimanje domaćinstva nad istim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Monday, 08.06.2015
11:36

Neka nas izbace sa Evropskog privenstva. Ako njima nije potrebna nasa reprezentacija tamo onda ne trebaju ni oni nama. Igranje Evrolige znaci opstanak nasih klubova koji ucestvuju i to nema alternativu. Da pitate sada igrace za koju su opciju jasno je kao dan. Bartomeu treba da poveca premije i okupi sve najjace Evropske klubove koji sada ucestvuju u EL i mislim da ce tako i uraditi. Ako Zvezda i sledece sezone odigra uspesno u EL mislim da ima realne sanse da se nadje medju 32 ekipe u takvom zatvorenom sistemu. U tom slucaju, domace prvenstvo Zvezdi nije ni potrebno a ovi ostali neka prave Evroligu sa Krasnim Oktobrom, partizanom, Asvelom i td...To je taj nivo...

avatar
indija durot
Sunday, 07.06.2015
22:54

Ne razumem situaciju uopste,jedni nam prete da ce nam repku izbaciti ako se ne odreknemo aba lige a drugi nam ne daju prolaz u Evroligu kroz domace prvenstvo.Sta god da odlucimo mi smo u gubitku i opet se koplja lome preko nasih ledja.Treba da napustimo aba ligu definitivno jer zasto bi dizali kvalitet hrvatima i slovencima istovremeno gaseci domace centre poput Cacka,Kraljeva i dr.Setite se lige sa Zvezdom,Partizanom,Hemofarmom,FMP om,Vojvodinom,to uopste nije bila losa liga..P.S. Da li neko uopste zna dal bi imali predstavnika u EL kad bi igrali samo domace prvenstvo,i sta se to ovde uopste desava?

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 07.06.2015
22:14

Ma neka izbace ,šta ima veze.Jednom da i mi budemo protiv interesa srpske košarke.Kad su mogli oni da razbucaju sve što da i mi ne dodamo malo ulja na vatru.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 08.06.2015
00:26

Ni slucajno ne smemo to da uradimo, cak ne ni da razmisljamo tako...

avatar
predrag3
Sunday, 07.06.2015
22:04

Do sada je valjala a sada odjednom ne valja, kome je tu sta u interesu ?

avatar
Gospodin grobar
Sunday, 07.06.2015
21:41

Bolje i da ne idemo na ep,nego da igramo ovu budjavu nasu ligu... svaka utakmica,dodje kao trening

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 07.06.2015
21:40

Ne bi trebalo da pristajemo na ucene, ali imamo sjajnu generaciju i bila bi steta da propadne sansa za osvajanje medalje.