Srbi spavali, Kari se opet povredio, Timiju Dankanu se desilo, prvi put u karijeri!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.01.2016.
09:58
Izvor: Sportske.net

Naši se nisu proslavili, mala minutaža uzrok slabih brojki. Dankan je ostao bez poena, Golden Stejt se izvukao, ali opet ostao bez najboljeg igrača!

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Nagetsi su pokazali zube, izgledalo je kao da će serija nepobedivosti šampiona kod kuće biti prekinuta, ali su na kraju Voriorsi ipak sačuvali nedodirljivost "Orakl Arene". Stef Kari se vratio u tim, ali se i ponovo povredio. Ulogu lidera preuzeo je fenomenalno Drajmon Grin koji je ubacio 29 poena, imao 17 skokova i 14 asistencija. On vodi u ligi ove sezone po broju tripl-dablova, napravio ih je šest.

Jokić je počeo u petorci, nije baš bio zapažen, meč je završio bez poena, u tim se vratio Jusuf Nurkić, u prvoj utakmici ove sezone Bosanac je ubacio tri slodobna bacanja, imao pet promašaja iz igre. Povrede su zla kod Denvera, posle meča u bolnici je ostao Farid zbog problema sa vratom.

Prvi put u karijeri Tim Dankan je meč završio bez poena. Sparsi su dobili teksaški derbi ali se Timi nije upisao u strelce, jedini put u 19 godina u NBA ligi. Deni Grin je otvorio vrata pobede, ubacio je šest trojki, pa su Sparsi stigli do 20. pobede u nizu kod kuće. Marjanović nije uspeo da postigne koš, probao je dva puta za manje od četiri minuta na parketu. Kod Hjustona Hauard 22 poena i 10 skokova, Harden 17, "Bradonja" nije forsirao.

Loše veče za naše igrače upotpunio je Bjelica, Minesota je izgubila prednost od +17 iz prvog dela protiv Baksa, Srbin je zabeležio 3 poena, bez promašaja, igrao je manje od osam minuta.

Rodni Hud je sa 32 poena bio junak pobede Džeza u produžetku protiv "Grizlija", dok su Klipersi prema očekivanju rasturil Filadelfiju. DeAndre Džordan je predvodio šest igrača domaćih sa dvocifrenim učinkom, ubacio je 22 poena, imao 13 skokova, već na poluvremenu je bilo +17 za domaćina, na kraju su utrpali nejakom rivalu 130 poena...

Iznenađenje u Teksasu, Pelikansi su visoko leteli, Entoni Dejvis je uz 31 poena, imao 14 skokova, a odličan je bio Noris Kol. U svojoj najboljoj partiji za novi tim, doskorašnji plej Majamija je ubacio 16 poena i imao 12 skokova, najviše u karijeri.

Tander je "grmeo" u Severnoj Karolini, Hornetsima nisu pomogla ni 32 poena Kembe Vokera. Ponovo je klupa gostiju, uz standardne Duranta i Vestbruka (iskombinovali 45 poena) bila ključ, Enes Kanter je ubacio 12 poena, imao 4 skoka i 3 blokade, Morou i Vejters su takođe bili dvocifreni pa je Oklahoma odnela pobedu.

Pol Džordž je odigrao simultanku u poslednjoj četvrtini protiv Detroita, ubacio je 21 od  32 poena u poslednjem periodu igre i srušio možda i najvećeg rivala Indijane (setite se samo tuče iz 2004. godine).

Klivlend je rasturio Orlando, Lebron je brojao do 29, na drugoj strani Vučević samo 4 poena, doduše igrao je tek 12 minuta. Sve je bilo rešeno već u trećoj četvrtini, podatak za nevericu, starteri Medžika su ukupno postigli samo 20 poena!

Eksplozija u Sakramentu, bolje rečeno prava poplava poena. Kingsi su brojali do 142 i svom treneru Karlu poklonili 1155. pobedu u karijeri. Sada je on izjednačen na petom mestu večne liste sa Filom Džeksonom. Kazins je ubacio 32 poena, Daren Kolison 21, Belineli 19, šest igrača domaćih je postiglo 13 i više poena.

Bruklin je odneo pobedu iz Bostona, Bruk Lopez je bio enigma za nisku postavu Seltiksa, ubacio im je 30 poena, imao i 13 skokova, a priliku za osvetu će "Kelti" imati u ponedeljak, kada se ova dva tima ponovo sastaju, u Bruklinu.

Rezultati:

Klipersi - Filadelfija 130:99
Golden Stejt - Denver 111:108 pr.
Juta - Memfis 92:87 pr.
Minesota - Milvoki 85:95
San Antonio - Hjuston 121:105
Dalas - Nju Orleans 98:105
Šarlot - Oklahoma 90:109
Klivlend - Orlando 104:79
Sakramento - Feniks 142:119
Boston - Bruklin 97:100

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke