Srbi izdominirali, Miljenović MVP!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.02.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net

Poslednje takmičarsko kolo u ABA ligi proteklo je u znaku dominacije srpskih klubova i igrača a najkorisniji među najboljima bio je plejmejker Mega Leksa Nenad Miljenović.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Tokom prethodna četiri dana na programu su bili mečevi 22. kola ABA lige a srpski klubovi bili su stoprocentno uspešni.

Svih pet srpskih klubova među kojima četiri iz Srbije i jedan iz Republike Srpske ostvarili su pobede što se pozitivno odrazilo i na nacionalni koeficijent naše zemlje u regionalnom takmičenju.

Redom su pobeđivali Metalac, Partizan NIS, Mega Leks, Igokea i na kraju Crvena zvezda Telekom a shodno rezultatima najbolji pojedinci u okviru 22. kola bili su srpski košarkaši.

Po jedan igrač svih pet navedenih klubova istakao se u grupi najkorisnijih a titula MVP-a otišla je u ruke plejmejkera Mega Leksa Nenada Miljenovića.

Sjajni košarkaš Mega Leksa "dirigovao" je svom timu na putu ka devetoj ovosezonskoj pobedi pa je sa 35 indeksiranih poena proglašen najkorisnijim igračem 22. kola ABA lige!

Izabranici Dejana Milojevića prekinuli su u subotu seriju Krke savladavši je u Sremskoj Mitrovici rezultatom 81:67 a Nenad Miljenović je za 34 minuta igre postigao 19 poena (5/6 za dva, 9/10 sa linije penala), upisao 9 asistencija, 5 skokova i 3 puta ukrao protivniku loptu.

Kada se podvuče crta Miljenović sasvim zasluženo stiže do zvanja najkorisnijeg igrača kola koje mu je u tekućoj sezoni pripalo četiri puta!

Dodajmo i to da su iza Nenada Miljenovića po indeksu korisnosti ostali Nikola Jevtović (31), Nikola Milutinov (25), Luka Mitrović (25) i Duško Bunić (25).

U regionalnom košarkaškom šampionatu sledi pauza zbog obaveza klubova u nacionalnim Kup takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 17.02.2015
16:08

da li je moguce da skolovani novinari koriste rec izdominirao ? ... sta je sledece satrovacki ? ... ako ste pravi novinari , objavite komentar