Spektakl u Lionu - Srpske košarkašice od danas u Francuskoj

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.05.2015.
13:49
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje danas u Lion gde će u naredna tri dana učestvovati na veoma jakom pripremnom turniru uz domaćina Francusku, Slovačku i protivnika u grupi na Evropskom šampionatu u Mađarskoj Veliku Britaniju.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Na put kreće 14 košarkašica, među njima i Jelena Milovanović, koja će direktno iz Liona otputovati u Sjedinjene Države na WNBA kamp i vratiće se nekoliko dana pred početak šampionata.

U Beogradu, do nastavka priprema 18. maja u Vršcu, ostaju Jovana Vukoje, Jelena Maksimović, Jefimija Karakašević i Aleksandra Stanaćev i njih će trenirati Bogdan Bulj.  

''Ukazana mi je velika čast da zajedno sa mojim klubom Lionom učestvujem u organizaciji ovog velikog košarkaškog spektakla. Na taj način, pokazali su koliko vole i cene Srbiju i našu košarku. Biće to jedno veliko iskustvo, ali i prava provera da vidimo gde se u ovom trenutku nalazimo'', kaže selektorka srpske reprezentacije Marina Maljković.  

Naš tim će u četvrtak od 18:00 igrati protiv Slovačke. Kao glavni događaj turnira, najavljena je utakmica Francuska - Srbija koja se u petak od 21 sat igra u čuvenoj dvorani Tonija Parkera "Astrobalu" i biće direktno prenošena na Kanalu plus.

U subotu, Marinina četa za rivala ima Veliku Britaniju od 16:30.   Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igraće se od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.  

Inače, po povratku iz Francuske, praktično direktno iz aviona, ženska košarkaška reprezentacija učestvovaće u nedelju ispred Kombank Arene na "Sportskom bazaru", humanitarnoj akciji Jovana Simića za pomoć školi za decu sa posebnim potrebama "Radivoj Popović", gde će zajedno sa ostalim velikanima srpskog sporta prodavati svoju opremu i suvenire.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke