Specijalno za Žoa i Lea - Partizan ubedljiv protiv FMP-a!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.05.2016.
19:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana bez većih problema izašli na kraj sa ekipom FMP-a na startu polufinalne serije plej-ofa Superlige. Utakmici prisustvovali i bivši asovi crno-belih, Žofri Lovernj i Leo Vesterman, kao i juniorski tim i vaterpolisti, šampioni države.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ekipa Aleksandra Džikića nije dozvolila iznenađenje pred svojim navijačima u duelu sa FMP-om.

Crno-beli su na kraju trijumfovali veoma ubedljivo, rezultatom 82:63 i tako poveli sa 1:0 u pobedama u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Prvo poluvreme nije donelo kvalitetnu košarku, videli smo dosta grešaka na obe strane, mnogo promašaja, čak i sa linije slobodnih bacanja, ali kako je vreme odmicalo, Partizan je igrao sve bolje i na kraju zasluženo trijumfovao.

FMP je tokom prve i početkom druge četvrtine uglavnom bio u vođstvu, koje je iznosilo i šest poena razlike (14:20) i baš od tada kreće Partizanova serija za preokret.

Na krilima Veličkovića, Vrapca i Vilsona, crno-beli stižu od ''minus šest'' do ''plus šest'' i vođstvo od 26:20, kada dolazi do kraćeg prekida utakmice zbog uvredljivog skandiranja dela navijača Partizana na račun porodice Nebojše Čovića.

Intervenisao je i trener crno-belih Aleksandar Džikić koji je zamolio navijače da prekinu sa uvredama i oni su ga, srećm, poslušali, pa je utakmica nesmetano nastavljena.

Partizan je do poluvremena otišao i na deset poena viška (37:27), a u nastavku je tu prednost i više nego duplirao, uz potpunu kontrolu dešavanja na parketu.

Crno-bele su do pobede predvodili Edo Murić sa 14 i Darel Vilijams sa 13 poena, kao i plejmejker Džamar Vilson, koji je meč završio sa 12 poena.

Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Davidovac sa 19 i Dobrić sa 13 postignutih poena.

Kako rekosmo, utakmici su prisustvovali i članovi poslednje šampionske generacije Partizana, Žofri Lovernj i Leo Vesterman, koji su specijalno za ovu priliku doputovali iz Francuske. Navijači Partizana, takođe, pozdravili su i juniorski košarkaški tim Partizana, kao i vaterpoliste crno-belih koji su u proteklih par dana osvojili šampionske titule.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ljubitelj kosarke
Saturday, 28.05.2016
21:53

Bruka i sramota od ponasanja publike.A sudije su dozvolile da partizanovi igraci igraju ragbi protiv klinaca kako bi ih slomili.

avatar
svojnasvome
Saturday, 28.05.2016
23:45

Gledas li ti uopste euro kosarku....il mada fmp igrao a ove godine i cz, mada nije bila prvak, i sad ti neke stvari bisu jasne...pogldaj tvoj klub kako igra kosarku npr lazica dangubica.....idi bre prati odbojku smesni covece

avatar
svojnasvome
Sunday, 29.05.2016
21:43

Jel gledas ti recimo ovu utakmicu mege i zvezde....nije dovoljno napisati ljubitelj neophodno je nesto i znati al ako ti je lakse eto fmp je bolji i zahvaljujuci sudijama smo dobili...al bolje opet smo ono sta smo i bolje to nego da nam drzava i sistem namesta tim igru rezultat...zahvaljujuci kojima ste vi na volseban način gde jeste....al to naravno ne vidis ljubitelju????

avatar
ljubitelj kosarke
Sunday, 29.05.2016
10:48

Lazic i Dangubic na svakoj utakmici u prvoj cetvrtini imaju po tri licne a igracima Partizana u drugoj cetvrtini nista nije svirano.Pored ocajnog suta FMPa vodili su i pomoc sudija je bila neophodna da bi se slomila mlada i neiskusna ekipa a diglo samopouzdanje igracima Partizana.

avatar
Sin Dragan
Saturday, 28.05.2016
21:07

Avangarda nema sta. Stvarno dokle vise to vredjanje na racun porodice? Razumem da vam je NC unistio zivote na duze vreme, ali Filip nije zasluzio bilo kakve uvrede. Znam licno coveka i tvrdim da je decko skoz ok.

avatar
Don.Mile
Saturday, 28.05.2016
21:03

ZO LJUDINO !!!