Sparsima prijao "džez", Lejkersi iznenadili "Grizlije", Mavsi bolji od Baksa!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.04.2017.
23:55
Izvor: Sportske.net

San Antonio je ugostio Jutu i na kraju slavio, Lejkersi su dobili Memfis u "Stejpls centru", dok je Dalas slavio na gostovanju u Milvokiju. Sva tri susreta bila su veoma neizvesna.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

"Mamuze" su upisale 59. trijumf ove sezone, kako su u "AT&T Centru" savladali Jutu rezultatom 109-103.

Utakmica je očekivano bila neizvesna, Džezeri su se držali tokom svih 48 minuta, ali je iskusnija ekipa Grega Popoviča ipak vodila tokom većeg dela susreta, te je upisala vredan trijumf.

Lenard je po pravilu predvodio Sparse sa 25 poena i sedam asistencija, istakao se i Toni Parker sa 21 poenom, dok su sa klupe vredan učinak imali Simons sa 17 poena, kao i Po Gasol sa 13 poena i 12 skokova.  Davis Bertans koji se našao u startnoj postavi "Mamuza" meč je završio sa 11 poena.

Kod gostiju 19 poena bivšeg igrača San Antonija Borisa Dijaa, isti košgeterski učinak imao je i Gober uz 14 skokova, pratili su ih Hejvord sa 16, kao i Džo Džonson i Šelvin Mek sa po 13 poena.


Los Anđeles Lejkersi su na svom parketu iznenadili Memfis Grizlise, kako su slavili rezultatom 108-103.

Memfis je bolje otvorio meč, ali se četa Luka Voltona vratila u drugom kvartalu i na poluvreme otišla sa pola koša prednosti.

U nastavku novi preokret, Memfis do kraja treće deonice vraća prednost, ali se Lejkersi ne predaju. Odlično je ekipa iz "grada anđela" odigrala poslednjih 12 minuta, te su na kraju zasluženo slavili.

"Jezeraše" je predvodio D'Anđelo Rasel sa 28 poena, šest skokova i pet asistencija, pratili su ga Rendl sa 18 poena i 11 skokova, kao i Brendon Ingram sa 13 poena. Dvocifreni su bili i Leri Nens mlađi sa 12 poena i 14 skokova, kao i Robinson koji je imao isti košgeterski učinak ali i četiri skoka manje, dok je 11 poena dodao Tajler Enis.

Kod poraženih gostiju 20 poena i 12 asistencija Konlija, isti košgeterski učinak imao je i Troj Denijels sa klupe, Brendon Rajt, koji je počeo na centru umesto Gasola koji nije igrao, upisao je 16 poena, dok se na 14 zaustavio Enis treći.


Milvoki Baksi su ugostili Dalas Maverikse u "BMO Heris Bredli Centru", a gosti iz Teksasa su odneli ceo plen kako su slavili sa 105-109.

Bolje su izabranici Rika Karjalja otvorili meč, dobili prvi kvartal sa tri razlike, ali je ekipa Džejsona Kida uspela da utakmicu vrati na početak do isteka druge deonice.

Došli su Baksi i do preokreta u trećoj četvrtini, ušli u poslednjih 12 minuta sa tri poena viška, ali je iskusnija ekipe iz Dalas uzela stvari u svoje ruke u poslednjem kvartalu, te je zasluženo upisala trijumf.

Mavse je predvodio Herison Barns sa 31 poenom, Novicki i Barea su dodali po 17, dok se na 13 zaustavio Jogi Ferel.

Kod Baksa standardno najbolji Adetokunbo sa 31 poenom, 15 skokova i devet asistencija, pratili su ga Delavedova sa 14 i Midlton sa 13, dok su dvocifreni bili i Toni Snel sa 12 poena, kao i Ton Mejker sa 11.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke