Sparsi "ugasili" Džordža, Durant rešio sam, Srbi bez šanse, Crnogorac kao posednut!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.12.2015.
08:51
Izvor: Sportske.net

Kada Kavi Leonard pritisne nekog NBA stara, ishod je obično poznat. Durant preuzeo stvari u svoje ruke na Pacifiku. "Profesor" slab, Bobiju samo par minuta. Hram košarke video veliku partiju sjajnog Crnogorca!

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Indijana je izvukla najbolje iz Leonarda. Sjajni košarkaš koji izrasta u novog lidera Sparsa je zaustavio Pola Džordža na 7 poena i uz to ubacio 24 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija.

San Antonio je dobio 16. meč u nizu kod kuće, imaju skor 24-5, drugi najbolji start u istoriji lige.

Bio je to sudar jakih odbrana, ali je domaćin imao više raspoloženih igrača.

Bobi Marjanović je za nepuna dva minuta ubacio isto toliko poena, imao 2 uhvaćene lopte i blokadu.



Kevin Garnet je dobio ovacije u Bostonu, ali nije ulazio u igru. Seltiksi su lako izašli na kraj sa Minesotom, Džej Krouder je uz 18 poena uhvatio i 10 lopti, klupa Bostona je dala pun doprinos, pa pobeda domaćih nije dolazila u pitanje.

Bjelica ponovo neprimetan, manje od 5 minuta na parketu, promašio je jedan šut, imao po jednu asistenciju i grešku.

Kevin Durant je rešio derbi na Pacifiku. Prvo je pogodio trojku na manje od šest sekundi do kraja, a onda je blokirao Krisa Pola u poslednjoj sekundi, za pobedu Tandera protiv Klipersa.



Durant je meč završio sa 24 poena, Vestbruk brojao do 33, Ibaka dodao 17, ovo je 11. pobeda Oklahome u poslednjih 14 mečeva.

Kod domaćih sjajna partija Polay, 32 poena, 10 skokova, jedan od "klasika", obračun sa Vestbrukom koji se ipak na kraju radovao. Klipersi su imali +8 u uvodnim minutima poslednje četvrtine, tri puta smo videli izjednačenja, Vestbruk je pedesetak sekundi pre kraja pogodio trojku kojom su gosti došli do prednosti. I iako je Grifin zakucavanjem ponovo doveo Kliperse do prednosti, poslednju reč imao je "Durantula".

Juta je bez problema, uz 24 poena Hejvarda slavila protiv Feniksa, dok je u MSG ponovo glavnu reč imao Nikola Vučević. Crnogorac igra kao posednut, ubacio je 26 poena, najviše u sezoni, uz 9 skokova, pa je Orlando odneo pobedu iz Njujorka.

Medžik koji je vodio tokom čitavog meča je serijom 11:2 u finišu otklonio dilemu oko pobednika, pa se Orlando rehabilitovao za poraz od Atlante veče prethodne večeri.



Hjuston je u formi, treća pobeda u nizu. Savladali su Šarlot uz 36 poena Džejmsa Hardena. Roketsi su ispustili dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini, ali je "Bradonja" u finišu sa nekoliko poena prelomio utakmicu.

I Atlanta pobeđuje u seriju, slavili su protiv Portlanda, četvrta u nizu, a Denis Šreder je posle razbijene vilice u jednom duelu odbio da izađe. Ubacio je 18 poena i bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad oslabljenim Blejzersima. Gosti bez prve dve zvezde Lilarda i MekKoluma, odlično su se držali, ali su šanse na uspeh u ovom sastavu ipak bile nikakve.

Iznenađenje u Čikagu, kriza Bulsa produbljena, poraz od Netsa će dodatno pogoršati situaciju, posebno poziciju trenera Hoiberga. Bruk Lopez i Tadeus Jang su dabl-dablovima pogurali Bruklin ka neočekivanom trijumfu, za njih ovo je prva pobeda posle pet mečeva.

Džon Vol je držao čas protiv Sakramenta. Sjajni plej Vašingtona je imao 19 asistencija, najviše u karijeri, razigrao je tim pa Kingsi nisu imali nikakvih šansi u prestonici. Odličan "Poljski čekić" Gortat sa 27 poena i 16 skokova, bio je rebus za Kazinsa. Inače, Vašington je za ovaj meč imao tek 8 zdravih igrača, praktično igrala su sedmorica, DeHuan Bler se na terenu pojavio svega 39 sekundi.

Rezultati:

Rezultati:

Boston - Minesota 113:99
Njujork - Orlando 99:107
Vašington - Sakramento 113:99
San Antonio - Indijana 106:92
Čikago - Bruklin 102:105
Atlanta - Portland 106:97
Hjuston - Šarlot 102:95
Juta - Feniks 110:89
Klipers - Oklahoma 99:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke