Sparsi spremni da trejduju zvezdu, znači li ovo da "napadaju" Pola?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.06.2017.
12:44
Izvor: Sportske.net

San Antonio izgleda pokušava da napravi što više prostora do seleri kepa.

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Večeras je na programu NBA Draft, jedan od najvažnijih događaja predsezone u NBA ligi.

Već su obavljeni i određeni trejdovi, timovi pokušavaju da se domognu što ranijih pikova, a nema sumnje da će i u samoj noći biranja biti obavljen veliki broj razmena.

I dok Seltiksi vagaju šta će sa svojim trećim pikom i hrpom pikova koje imaju na naredna dva drafta, San Antonio Sparsi spremaju lukav plan.

Naime, nedavno se pojavila informacija da Pau Gasol neće produžiti svoj ugovor sa "Mamuzama", on će odbiti produžetak saradnje po kom bi zarađivao 16 miliona dolara godišnje, kako bi navodno sa upravom Sparsa dogovorio novi, višegodišnji ugovor.

Kako je Španac u poznim igračkim godinama, logično je da ne planira da igra košarku još jako puno, te je jasno da će Gasol na ovaj način samo smanjiti svoja primanja i tako napraviti dodatni prostor do kepa.

Gasol

Drugi bitan potez koji su Sparsi spremni da povuku i to do večeras je taj da nameravaju da trejduju jednog od najboljih košarkaša ekipe, LaMarkusa Oldridža.

Naime, Pop bi da iskusnog 31-godišnjeg krilnog centra trejduje za jednog od prvih pet pikova na predstojećem draftu.

Pretpostavlja se da bi Sparsi mogli da posluju sa Sakramento Kingsima, koji imaju pravo na petog i desetog pika. Sparsi neće tražiti oba, već samo petog.

oldridz

Dakle, jasno je da je "Ludi Srbin" nanjušio talenat po svom ukusu na predstojećem draftu, pa je skovan plan da se otarase velike Oldridžove plate, dovedu rukija da pokrije njegovu poziciju i tako ostave dovoljno prostora da Krisu Polu ponude maksimalan ugovor.

Šuškalo se i ranije da bi Sparsi morali da se reše Oldridža i visoke Gasolove plate kako bi imali mogućnost da Polu ponude veliki ugovor, a sada se kako stvari stoje sve to i dešava.

Voriorse neka se paze, "Ludi Srbine" sprema timčinu u Teksasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dario Hubner
Thursday, 22.06.2017
18:31

Tesko da ce uspeti trejd sa Kingsima.Foks je plej,a San Antonio juri Pola.I plus sto ce Divac draftovati krilnog centra Markanena koji je mozda i najbolji suter sa ovogodisnjeg drafta.

avatar
Roger Elliott
Thursday, 22.06.2017
17:57

Pol im nebi doneo prsten, na Centru su slabi jako.

avatar
Di Magia
Thursday, 22.06.2017
15:08

Opet mi se cini da samo Pol nije dovoljan za napad na prsten... Naravno od njega se ocekuje 20-ak poena po mecu mozda i vise uz 10-ak asistencija... Al na centarskoj poziciji sem Gasola su poprilicno tanki...

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 22.06.2017
15:23

Apsolutno. Sparsi moraju da naprave smenu generacije. Treba im bar još jedan vrhunski igrač. GS ima jednu jako izbalansiranu jaku petorku

avatar
Dodaaa-ktbffh
Friday, 23.06.2017
12:35

GSW ima i klupu,Iguadala,Livingston,McGee..

avatar
Amar Zornic
Thursday, 22.06.2017
16:20

Ocigledno nisi gledao SAS mnogo ove sezone , Gasol je ocajan , David Lee je mnogo bolji bio u play offu , ako ode Oldridz oni ce ganjati nekog talentovanog igraca tipa Randle ili neki od rukija , sa Polom i Lenardom svakako imaju tim dostojan prstena