Španski mediji - Dva evroligaša žele Kuzmića

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.06.2017.
12:50
Izvor: Sportske.net

Zvanični portal španske košarkaške lige preneo je spekulacije vezane za centra Crvene zvezde mt:s Ognjena Kuzmića koji se navodno nalazi na meti dva kluba sa Pirinejskog poluostrva.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s imao je sjajnu sezonu u Evropi, pa ne čudi što se danima unazad piše o tome koji su sve klubovi zainteresovani za igrače šampiona Srbije.

Transfer Luke Mitrovića u Brose Bamberg je navodno već gotova stvar, čeka se samo na ozvaničenje, ali to navodno neće biti jedini igrač koji će napustiti Zvezdu.

Na našim stranicama mogli ste da čitate da za Stefana Jovića postoji interesovanje Olimpijakosa, a juče smo pisali o tome da je Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara zaintereovana za Čarlsa Dženkinsa.

Najnovija spekulacija stiže iz Španije i tiče se centra Crvene zvezde mt:s Ognjena Kuzmića (27, 214 cm) koji se navodno nalazi na meti dva kluba sa Pirenejskog poluostrva.

Španski portal "Encestando" prenosi da su za bivšeg košarkaša Golden Stejta zainteresovani Real Madrid i Unikaha, a ova informacija objavljena je i na zvaničnom sajtu ACB lige.

Navodno je Real Madrid na insistiranje trenera Pabla Lasa već započeo pregovore sa Kuzmićem, dok Unikaha momka iz Doboja vidi kao opciju ukoliko klub napusti Dejan Musli.

Zanimljivo je da je Ognjen Kuzmić u prošlosti već nosio dres Unikahe ali se u periodu od 2011. do 2013. godine nije naigrao u Malagi.

Tokom prethodne sezone Ognjen Kuzmić je upisao 30 evroligaških nastupa i u proseku beležio 9,4 poena i 7,0 skokova po utakmici.

Što se tiče ABA lige, Kuzmić je i pored manje minutaže imao odlične brojke pošto je u proseku postizao 9,7 poena i 5,5 skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 25.06.2017
21:00
avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 25.06.2017
15:19

Jako tesko da ce se ovo desiti, oni ne nude previse za sada, a mi ne zelimo da pustimo Kuza tako lako.....Kuzmic ima ugovor na jos 2 god sa nama, tako da se takav igrac ne prodaje odmah nakon prve sezone, koju i nije nesto odradio posebno, ako ga poredimo sa Bobijem i Cirbesom kako su igrali kod nas svojevremeno....Najbolje kako za Kuza tako i za klub, je da ostane jos ovu sezonu i da dodatno unapredi svoju igru, samim tim i cena ce mu biti veca sledeceg leta. To je igrac koji je projektovan kao neko ko ce dati veliki doprinos na sportskom planu, i pritom doneti klubu nista manje od 700-800k, a centarska linija je uvek deficitarna i ovakvi igraci ne pustaju se lako.....

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 25.06.2017
18:12

Sve stoji,ali stoji i cinjenica da je decko dobio samo tri i po plate. Ne kazem da je moj komsija Kuz neko ko bi tuzio klub i otisao na takav nacin ali je svakako normalan decko koji kosarku igra za novac. Ako zeli da ode,lako ce se nagoditi da ga puste. Mislim da se u ovom slucaju pita samo i iskljucivo Kuzmanovic

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 25.06.2017
18:12

Odnosno Kuzmic (greska u kucanju)

avatar
riquelme
Sunday, 25.06.2017
12:58

Da li ce uopste Zvezda dobiti neko obestecenje za bilo kog od ovih igraca? Verovatno ne, mozda im oproste dugove... Radonjic je dobar trener ali sada ce se tek videti koliko je bilo potrebno kada vodi ili gubi 30 razlike sto u EL a o ABA ligi da ne pricam trebao da pusta Simanica i ostale mladje igrace da igraju... Mada ja prosto ne verujem da je on bio u tom fazonu da mu igra prva 5-orka na +/- 30 razlike. Tu je nesto drugo bilo po sredi.

avatar
MikiTheLegend
Sunday, 25.06.2017
14:17

Ma kakva obestecenja, sta vam je ljudi? Kosarka nije fudbal, nijedan kosarkaski klub sa takmicarskim ambicijama nije profitabilan, nema velikih transfera i miliona od prodaje igraca...

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 25.06.2017
15:39

Kuka se za premladog Simanica koji ima tek 18god, i kilazu tek dovoljnu da ga jaci vetar ne odnese....Guduric je bio prvi pik sto se tice mladih za forsiranje ove sezone, Dobric kasnije dobio priliku, sve po zasluzi, ne moze nista tako brzo...Od ostalih mladjih, Mitrovic se forsirao godinama, istrpeo se maksimalno, dok Rakicevic se ni na treningu nije dobro pokazao, Radonjic zna najbolje...."nesto drugo je bilo po sredi" -jeste, igrali smo najdominatniju atomsku kosarku veci deo sezone, kakav ovaj region odavno nije video. Dok se nisu prvotimci povredili, na celu sa Stefom na oko 2-3 meseca, bili smo izuzetno dobri....a da se ne krene sa tom pricom o povredama, kao da je nasa politika forsiranja bila kriva tu, imamo primere i vazno je napomenuti, da je jedna Cedevita sastavila 3 tima, nije igrala EL i nije imala napornu sezonu, izgledala ocajno veci deo sezone i pored velikog ulozenog novca, i raspali se zbog povreda i pored svega toga, pored velikog rostera i sirokih opcija za rotiranje igraca....Nas strucni stab je obavio svoj posao za desetku, od ovoga bolje se nije moglo. Mediji nam prodali vec pola tima, dok za drugu se spremaju naslovi, i vi ste poverovali u to, jos mislite da igraci odlaze tek tako...bicemo jaki i sledece sezone, pa i one tamo, ne brinite.....