Španci nemilosrdni prema "slonovima"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 28.07.2016.
20:58
Izvor: Sportske.net

Aktuelni evropski prvak je bio veoma ubedljiv u pripremnoj utakmici za olimpijski turnir protiv Obale Slonovače u Saragosi.

Beta/Markus Schreiber
Beta/Markus Schreiber

Povezane vesti

Bila je to igra "mačke i miša" u pravom smislu te reči, podatak da je 'Crvena furija' nakon prvih deset minuta vodila 27:4 sve govori.

'Slonovi' su do odlaska na veliki odmor smanjili zaostatak na minus 20, ali je u nastavku Skariolov tim gotovo duplirao prednost sa poluvremena i na kraju slavio sa ubedljivih 100:61.

Svi reprezentativci Španije su se upisali u sterlce osim Hozea Kalderona. Najefikasniji je bio Serhio Ljulj sa 15 postignutih poena, Vili Ernangomez je ubacio 14, Rudi Fernandez 13, Riki Rubio i Aleks Abrines po 11, a Nikola Mirotić i Pau Gasol po 10 poena.

Rano jutros u Argentini, 'Gaučosi' su upisali tesnu pobedu nad Litvanijom nakon prudužetka (86:85) i tako poravili utisak nakon jučerašnjeg tesnog poraza od Australije.

Argentina i Litvanija će odmeriti snage i na olimpijskom turniru u Riju, budući da se nalaze u istoj grupi, a pre no što on počne Đinobili, Skola i društvo će sparingovati i sa reprezenatacijom Srbije (31. avgusta).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke