Španci dobili derbi za polufinale EP!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.09.2015.
20:18
Izvor: Sportske.net

Prvi polufinalista Evropskog prvenstva je reprezentacija Španije, koja je večeras u Lilu bila bolja od selekcije Grčke.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

''Derbi'' četvrtfinala Evropskog prvenstva u košarci pripao je selekciji Španije, koja je u Lilu savladala Grčku rezultatom 73-71.

Španci
su bolje ušli u ovaj meč i već posle dva minuta igre su sa dve trojke Serhija Ljulja stigli do vođstva od 6-0.

Ipak, ovo nije poremetilo Grke, koji su brzo konsolidovali svoje redove, razigrali su se Spanulis i Printezis i već na sredini prve deonice rezultat je bio izjednačen - 8:8.

Potpuna rezultatska neizvesnost potrajala je i do kraja prve deonice koja je završena rezultatom 14-14.

Početkom druge četvrtine, Grci prvi put stižu do vođstva. Posle trojki Rodrigeza na jednoj i Adetokupma na drugoj strani, Kufos je sa linije slobodnih bacanja doneo Grcima minimalnih 18-17.

Međutim, onda sledi period odlične igre Španaca, raspucao se Mirotić, uz odlične Gasola i Ljulja i na poluvremenu ''Furija'' je imala ''plus sedam'' - 39:32.

početak drugog poluvremena pripao je Grcima, koji su relativno brzo uspeli da anuliraju prednost rivala i izjednače na 42-42, da bi u finišu treće deonice poenima Zisisa poveli sa 57-53.

Ali, Grci tu staju, a Španci ponovo hvataju svoj ritam i prave ključnu seriju od 9-0, kojom su početkom poslednje deonice poveli sa 62-57.

Adetokumpo je trojkom uspeo da prekine seriju Španaca i vrati Grke u igru, ali samo na kratko, Španci ponovo uspevaju da se odlepe i u poslednjih minut i po uđu sa sedam poena viška - 68:61.

Spanulis i drugovi do kraja nisu uspeli da preokrenu, iako su Španci napravili par grešaka kojima su Grci najpre smanjili na 69-65 na dvadesetak sekundi pre kraja.

Nisu se reprezentativci Grčke predavali do poslednje sekunde, a pogotovo kada je Slukas, na četiri sekunde pre kraja pogodio trojku za 72-71!

Usledio je tajm-aut, a onda prekršaj nad Gasolom na 2.7 sekundi pre kraja. Najbolji igrač Španije pogađa jedno slobodno bacanje, posle čega je Adetokupmo pokušao sa centra, ali nije bio precizan i Španija ide u polufinale!

Pau Gasol
sa 27 poena i devet skokova bio je najbolji u reprezentaciji Španije, a odličan je bio i Mirotić sa 18 postignutih poena.

Kod Grka, Kalates 14 poena, Adetokumpo 12 poena i čak 17 skokova, a Spanulis je meč okončao sa deset poena.

Večeras se igra još jedan četvrtfinalni meč, i to onaj između Francuske i Letonije od 21 čas, a pobednik tog duela sastaće se sa Španijom u polufinalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Return оf the King
Tuesday, 15.09.2015
20:27

Spanulis prodao utakmicu. Ocajan je bio danas.

avatar
Dakijev psihijatar
Tuesday, 15.09.2015
20:22

1.LaMonika najgori sudija svih vremenan2.Adetokumpo bratinan3.Grcka pokradena kada su svirani koraci Adetokumpu 4 minuta pred krajn4.Mirotic poprimio mentalitet foliranta kako je odvratann5.Rudi Fernandez najgori kosarkas svih vremena

avatar
iskusna vezara
Tuesday, 15.09.2015
20:43

koliko god mi se gade spanci, zasluzeno su pobedili.. covek od 36 godina ih sam vodio do pobede.. nemam reci.. lamonika jeste odvaratan sudija, ali oba puta su bili koraci, tu nema price... crni janis je odlican fizikalac, ali ne bas preterano inteligentan igrac.. utakmicu je izgubio katsirakis, poraz ide na njegovu dusu, katastrofalno je vodio mec... uz to i dalje se vasa trazi u ljuljovom dzepu.. cuvao ga je maestralno...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.09.2015
21:34

Slazem se sa tobom King LaMonika je najgori Belosevic svira faul nad Ne znam tacno kojim igracem Grcke Luidji odmah ispravlja Grcka je ostecena