SP - Velika šteta, Srbija izgubila triler u Istanbulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.10.2014.
19:41
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Mundobasketa u Turskoj od strane domaće selekcije iako je do sredine poslednje četvrtine imala aktivan rezultat i šansu da se revanšira Turkinjama za poraz sa EP u Francuskoj.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Najbolje srpske košarkašice nisu uspele da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Turskoj pošto su danas poražene u duelu sa selekcijom domaćina rezultatom 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21).

Izabranice Marine Maljković stegnuto su ušle u duel sa favorizovanim rivalom i domaćinom Mundobasketa što je rezultiralo boljem otvaranju utakmice od strane košarkašica Turske.

Tokom većeg dela prve deonice domaćin je imao prednost od pet poena sa kojom je na kraju Turska i otišla na prvi odmor između četvrtina.

Druga četvrtina donela je obrt na terenu, fantastičnu igru naših košarkašica koje su uspele da spuste reprezentativke Turske na samo 6 poena za deset minuta.

Srbija je posle 18 minuta igre uspela da preuzme prednost (23:24) nakon trojke Nevene Jovanović a do odlaska na odmor izabranice Marine Maljković uspele su da odu na +6 (24:30) čime je napravljena sjajna podloga za nastavak meča.

U trećoj četvrtini usledio je pad u igri naših najboljih košarkašica koje za deset minuta postižu svega 10 poena pa Turska uspeva da nadoknadi minus iz prvih 20 minuta i da preuzme vođstvo pre početka odlučujuće četvrtine.

Sredinom poslednje četvrtine u selekciji Turske proradila je Nevrije Jilmaz koja sa šest vezanih poena dovodi domaćina u poziciju da mirno uđe u završnicu što se ispostavilo presudnim na današnjem susretu.

Pokušala je Marina Maljković da trgne svoje izabranice, Srbija je na dva minuta pre kraja uspela da se vrati u meč, stigne do -2 (61:59) na 49 sekundi pre kraja, ali je na kraju Turska slavila pobedu i plasman u polufinale.

Tamara Radočaj imala je poslednji šut za izjednačenje ali nije pogodila za tri a dvojka posle odbitka bila je slaba uteha pošto su Turkinje na dve sekunde pre kraja zadržale minimalnu prednost.

Najefikasnija u porazu košarkaške reprezentacije Srbije bila je Milica Dabović sa 18 poena, dok su dvocifren učinak ostvarile još Nevena Jovanović (16 pts) i Jelena Milovanović (11 pts).

Srbija Mundobasket završava u četvrtfinalu a Turska će u polufinalu na megdan reprezentaciji Španije, aktuelnim prvakinjama Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke