SP U19 - Srbija protiv "Gaučosa" za 9. mesto

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.07.2015.
18:54
Izvor: Sportske.net

Nakon eliminacije u osmini finala Mundobasketa na Kritu omladinski reprezentativci Srbije vezali su drugu pobedu u borbi za plasman od 9. do 16. mesta.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sredinom nedelje u osmini finala Svetskog prvenstva na Kritu pa je umesto u borbu za medalju ušla u borbu za plasman od 9. do 16. mesta.

Trijumfom nad Iranom (83:70) izabranici Aleksandra Bućana nagovestili su da će se bespoštedno boriti čak i za devetu poziciju na turniru što su potvrdili u duelu sa Južnom Korejom.

Srbija je u subotu savladala vršnjake iz Južne Koreje rezultatom 109:113 (26:27, 25:25, 22:21, 22:22, 14:18) u prilično ujednačenom susretu u kojem je pitanje pobednika rešeno tek nakon produžetka.

U poslednjim sekundima regularnog toka meča Stanković je promašio polaganje pa su Korejci mogli do trijumfa šutem sa gotovo pola terena koji je završio na prvom obruču.

Produžetak su "Orlići" odigrali dobro kada se uzme u obzir učinak u napadu ali su u defanzivi olako primali poene i doveli trijumf u pitanje svega desetak sekundi pre kraja.

Izabranici Aleksandra Bućana na kraju su ipak slavili protiv neugodnih Korejaca pa će se za plasman na devetu poziciju u nedelju boriti sa Argentinom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke