SP U19 - "Orlići" deveti, Vanja pogodio u poslednjoj sekundi!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.07.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net

Trojkom košarkaša Partizana NIS Vanje Marinkovića u poslednjoj sekundi duela sa Argentinom omladinska reprezentacija Srbije osvojila je deveto mesto na Mundobasketu koji se održava na Kritu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu za košarkaše do 19 godina reprezentacija Srbije odmerila je snage sa Argentinom u meču za devetu poziciju.

Poraz od Australije u osmini finala Mundobasketa onemogućio je "Orliće" da se bore za medalju a do devetog mesta su stigli posle dve izuzetno neizvesne utakmice sa selekcijama Južne Koreje i Argentine.

U subotu su izabranici Aleksandra Bućana savladali Južnu Koreju nakon produžetka, da bi u nedelju Argentina pala tek nakon što je Vanja Marinković postigao trojku u poslednjoj sekundi utakmice!

Srbija je slavila rezultatom 77:76 (14:20, 24:11, 21:22, 18:23) pa je zahvaljujući današnjem trijumfu zauzela devetu poziciju na Mundobasketu koji se održava na Kritu što svakako nije plasman kakav smo očekivali.

Pet sekundi pre kraja današnje utakmice Hose Vildoza je pogodio za dva poena i tako doveo Argentinu na prag trijumfa. Usledio je tajm-aut Aleksandra Bućana i akcija za Vanju Marinkovića koji trojkom u poslednjoj sekundi donosi trijumf "Orlićima".

Upravo je meč viner Vanja Marinković bio najefikasniji pojedinac u selekciji Srbije sa 18 poena i 5 skokova. Pratio ga je Vojislav Stojanović sa 16 poena, 8 skokova i 3 asistencije.

Recimo samo da je ovo najslabiji rezultat omladinske reprezentacije Srbije na Svetskim prvenstvima pošto smo na prethodne tri planetarne smotre igrali u finalima, a 2007. godine nas je Miroslav Nikolić odveo na krov sveta kada smo u Novom Sadu savladali Ameriku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stojanovic Nikola
Monday, 06.07.2015
11:51

Na 0.0 sec jos nije izbacio loptu :) Ali svakako ne umanjuje majstorstvo... Samo eto imao je srece pa je sut priznat :)

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 06.07.2015
01:55

Sta si podivljao hahaha

avatar
dareks
Sunday, 05.07.2015
23:01

hahahahahahhh skacu kao da su zlato osvojili hahahahahah