SP (U17) - Srbija na startu bolja od Kine

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.08.2014.
18:01
Izvor: Sportske.net

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je otvorila Svetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. "Orlići" su na startu bili uspešniji od vršnjaka iz Narodne republike Kine.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon sjajnih rezultata koje su na kontinentalnim šampionatima u prethodnih mesec dana ostvarile mlada i juniorska selekcija reprezentacije Srbije, kadeti su u petak najavili da bi i oni mogli do završnice SP koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kadetska reprezentacija Srbije pobedila je na startu turnira vršnjake iz Narodne republike Kine rezultatom 80:68 (23:11, 20:22, 11:20, 26:13) čime je napravila bitan korak ka osvajanju prve pozicije u grupi iz koje će sve četiri reprezentacije u osminu finala.

U ekipi Vanje Guše najbolji pojedinci bili su košarkaši Crvene zvezde Telekom Nikola Rakićević (17 poena i 7 skokova) i Vojislav Stojanović (15 poena i 3 skoka), a pored njih dvojice dvocifren učinak ostvarili su još Stefan Peno (14 poena i 7 skokova) i David Miladinović (12 poena i 5 skokova).

Selekcija Srbije nakon nekompletnog prvog kola vodi u grupi "D" u kojoj se pored nje i Kine nalaze još reprezentacije Argentine i Egipta.

Narednu utakmicu u prvoj fazi takmičenja "Orlići" igraju protiv reprezentacije Argentine u subotu, dok ih duel sa Egiptom očekuje 11. avgusta.

Sistem takmičenja na SP za kadete takav je da sve četiri reprezentacije iz grupe idu u osminu finala zbog čega je jako bitno da selekcija Srbije ostvari što bolje rezultate i da se kao prvoplasirana iz grupe "D" ukrsti sa najlošijom selekcijom grupe "C" u kojoj igraju Portoriko, Španija, Italija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke