SP (U17) - Ništa od finala, Ameri prejaki za "Orliće"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.08.2014.
18:46
Izvor: Sportske.net

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u UAE pošto je u polufinalu poražena od selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Uprkos sjajnim rezultatima na do sada odigranim utakmicama na Mundobasketu, kadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne finala.

Boli od "Orlića" u petak su bili kadeti Sjedinjenih Američkih Država koji su rezultatom 89:68 (24:16, 15:20, 20:12, 30:20) savladali selekciju Srbije i plasirali se u finale.


Fizički nadmoćni u odnosu na sve ostale vršnjake na Svetskonm prvenstvu Amerikanci nisu dozvolili iznenađenje u polufinalu koja je bilo neizvesno samo do dvadesetog minuta.

Izabranici Vanje Guše uspeli su da smanje zaostatak iz preve deonice i da na odmor odu sa tri poena zaostatka ali su u nastavku potpuno poklekli pred nadmoćnim rivalom.

Najefikasniji pojedinci u reprezentaciji Srbije bili su Nikola Rakićević sa 19 poena i 5 skokova, odnosno Vojislav Stojanović sa 18 poena i 3 skoka.

Reprezentacija Amerike u finalu će se sastati sa boljim iz duela Australije i Španije dok će poraženi u tom meču igrati protiv Srbije za bronzanu medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke