SP (U17) - Bravo dečaci, Srbija treća na svetu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.08.2014.
18:35
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Mundobasketu u Emiratima pošto je u utakmici za treće mesto savladala selekciju Španije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije, selekcija do 17 godina, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Srpski kadeti danas su u utakmici za treće mesto savladali vršnjake iz Španije rezultatom 62:59 (13:15, 9:13, 21:16, 19:15) što im je donelo bronzanu medalju na Mundobasketu!

Izabranici Vanje Guše pokazali su karakter u današnjem susretu sa Španijom jer su posle prvog dela igre i zaostatka od šest poena preokrenuli tok susreta u trećoj četvrtini i trasirali put ka medalji.

Nakon što su anulirali prednost protivnika "Orlići" su uspeli da se domognu vođstva dovoljnog da u završnici ne posustanu pred završnim naletom Španije.

Nikola Rakićević bio je najzapaženiji u našoj reprezentaciji pošto je ubacio 17 poena i ostvario 7 skokova, dok je dvocifren učinak imao i Vanja Marinković koji je ubacio 14 poena.

Srbija je tako stigla do bronzane medalje na Mundobasketu u Emiratima a u borbi za trofej večeras se sastaju selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke