SP - Bravo lavice, Srbija savladala Kinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.09.2014.
14:51
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Kinu u poslednjem meču prve faze takmičenja na Mundobasketu čime je obezbedila plasman u dalji tok takmičenja kao drugoplasirana u grupi.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Najbolje srpske košarkašice plasirale su se osminu finala Mundobasketa u Turskoj sa druge poziciji u grupi "D", pošto su u poslednjem meču grupne faze takmičenja savladale Kinu rezultatom 65:63 (25:22, 16:12, 8:17, 16:12).

Izabranice Marine Maljković bolje su otvorile današnji duel sa Kineskinjama, posle prve četvrtine imale su tri poena prednosti a do odlaska na odmor uspele su da je povećaju na +7.

Nakon početnog vođstva u prvoj deonici Kineskinje su preuzele kontrolu nad rezultatom i uspevale da održe minimalnu prednost sve do minut i po pre kraja kada je počela serija našeg nacionalnog tima.

Poenima Jovane Rad i Tamare Radočaj Srbija je napravila mini seriju 6:0 pa je na prvu pauzu između četvrtina imala tri poena prednosti.

Prve poene u drugoj deonici postigla je Tamara Radočaj tek nakon dva minuta igre ali su naše najbolje košarkašice od tog trenutka pa do odlaska na odmor u potpunosti kontrolisale stanje stvari na terenu a na minut pre kraja poluvremena stekle su i danas najveću prednost od 8 poena (41:33).

Pauza u poluvremenu više je prijala košarkašicama reprezentacije Kine. Vrlo brzo protivnice našeg nacionalnog tima prave seriju 0:7 i vraćaju se u meč a od tog trenutka kreće i rezultatska klackalica uz periode kada su Kineskinje uspevale da pobegnu najviše do +3.

Trojka Tamare Radočaj na šest minuta pre kraja (58:58) označila je početak završnice za infarkt u kojoj je odbrana našeg nacionalnog tima napravila prevagu.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Tamara Radočaj sa 19 poena a dvocifren učinak ostvarila je još Milica Dabović koja je ubacila 12 poena.

U borbi za četvrtfinale reprezentacija Srbija sastaće se sa boljom selekcijom iz duela Kube i Južne Koreje a meč osmine finala na programu je u sredu. Satnica će biti naknadno utvrđena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke