SP - Bez reakcije, novi poraz Srbije

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.10.2014.
14:42
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se vrati u pobednički kolosek posle eliminacije u četvrtfinalu Mundobasketa, pa je u današnjem duelu za plasman od 5. do 8. mesta doživela novi poraz.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Najbolje srpske košarkašice boriće se za sedmu poziciju na Mundobasketu u Turskoj nakon što su danas poražene u duelu za plasman od 5. do 8. mesta.

Reprezentacija Kine savladala je Srbiju rezultatom 85:69 (32:22, 11:14, 21:20, 21:13) čime je obezbedila sebi šansu da se bori za petu poziciju na Šampionatu sveta, dok našim košarkašicama ostaje borba za sedmo mesto.

Izabranice Marine Maljković nisu uspele da se oporave od jučerašnje eliminacije iz borbe za medalje što je bilo evidentno u igri našeg tima, posebno tokom prvih deset minuta kada je Kina napravila dvocifrenu prednost.

Tokom druge i treće deonice Kina je samo održavala stečenu prednost a u poslednjoj četvrtini Kina je dotukla naše košarkašice.

Milica Dabović i danas je bila najefikasnija u našem timu sa 12 postignutih poena a pratile su je sestra Ana Dabović sa 11 i Jelena Milovanović sa 10 poena.

Srbija će se za sedmo mesto na Mundobasketu u Turskoj boriti sa poraženom ekipom iz duela Kanade i Francuske. Poslednju utakmicu na Šampionatu sveta Srbija igra u nedelju od 13 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke