Šok za Amere - Durent ne igra na SP!

Autor: Vladimir Nestorović
petak 08.08.2014.
10:13
Izvor: Sportske.net, Beta

Nakon povrede Pola Džordža, 'Drim tim' ostao je bez još jednog sjajnog igrača, pošto je MVP NBA lige odlučio da se napusti trening kamp nacionalnog tima.

Beta/AP Photo/John Locher
Beta/AP Photo/John Locher

Povezane vesti

Sjedinjene Američke Države na narednom Svetskom prvenstvu u Španiji biće prilično oslabljene, budući da je po mnogima najbolji pojedinac u ovom rosteru Kevin Durent odlučio da napusti trening kamp reprezentacije.

Kao razlog, Durent je naveo umor, kako psihički, tako i fizički, a selektor SAD Majk Šiševski tako je ostao bez još jednog sjajnog košarkaša na poziciji krila, pošto je prethodno Pol Džordž doživeo tešku povredu.

"Posle trening kampa shvatio sam da neću moći da ispunim svoje obaveze prema timu. Moram da uzmem odmor, kako bih se psihički i fizički oporavio i pripremio za narednu sezonu u NBA ligi", naveo je Durent u saopštenju.

Prethodne sezone, KD35 je u proseku imao 32 poena, 7.4 skokova i 5.5. asistencija po meču, zbog čega je sasvim zasluženo dobio titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

Njegovim izostankom, SAD sada ima samo dva košarkaša koja su bila deo tima iz 2012. godine, kada je na Olimpijskim igrama osvojena zlatna medalja, a to su Entoni Dejvis i Džejms Harden.

Bez sumnje, biće ovo težak udarac za 'Drim tim', ali i šansa za domaću selekciju Španije, koja će pred svojim navijačima pokušati da osvoji zlato u najjačem sastavu.

Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a selekcija SAD takmičiće se u Grupi C sa Dominikanskom Republikom, Turskom, Finskom, Novim Zelandom i Ukrajinom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke