"Slučaj Jokić" na španski način

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.07.2017.
14:12
Izvor: Sportske.net

Ukoliko ste mislili da na Nikolu Jokića nije izvršen pritisak da preskoli Eurobasket onda bi trebalo da čujete šta se dešava u Španiji.

Beta/AP Photo/Axel Schmidt
Beta/AP Photo/Axel Schmidt

Povezane vesti

Odluku o tome da li će igrati za nacionalni tim donosi isključivo igrač ali to nikako ne znači da klubovi iz NBA lige ne vrše pritisak iako ne postoje zvanični okviri da se košarkašu zabrani nastup za reprezentaciju.

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Nikola Jokić odlučio je da ne igra za Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu što su mnogi ljubitelji košarke osudili.

Mnogi su potencirali priču da Denver "nije utica o odluku" i da se "nije mešao", ali situacija sa Nikolom Mirotićem ukazuje na to da stvari u praksi izgledaju nešto drugačije.

Španska "Marka" piše da je Nikola Mirotić voljan da igra za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, ali ga Čikago "pritiska" i sugeriše da ovog leta ne igra za "Crvenu Furiju".

Serđo Skariolo sigurno vidi Mirotića na spisku igrača koje želi da povede na Evropsko prvenstvo ali ukoliko Čikago istraje u svojim nastojanjima moguće je da Crnogorca sa španskim pasošem nećemo gledati na kontinentalnoj smotri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke