Slovencu poranio rođendan, Džek dželat Voriorsa, Rubio bez nagrade!

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.03.2015.
08:14
Izvor: Sportske.net

Tuča na Floridi, Kariju ovacije i poraz, velika noć za Španca. Dalas prizemljio Pelikanse, kanadsko buđenje...

Beta/AP Photo/Joe Skipper
Beta/AP Photo/Joe Skipper

Povezane vesti

Utakmica na ivici noža u Majamiju, Goran Dragić protiv bivšeg kluba, nije imao milosti.

Slovenac je igrao povređen, podsetimo, nazvali su ga sebičnim nakon odlaska na Floridu.

Ubacio je 21 poen, igrao samo 15 minuta, novi saigrači nisu ga izneverili, mnogo mu je značio trijumf. Tajler Džonson je ubacio 26 poena, rekord karijere za Hit.

Videli smo dva velika sukoba tokom treće četvrtine, šest tehničkih grešaka, dva isključenja. Vajtsajd i Aleks Len su morali na tuširanje, da ohlade glave nakon kavge pod košem, Markif Moris je takođe isključen kada je probao da zaustavi Dragića u kontri. Sudije su smatrale da ga je namerno udario.

Na kraju se Dragić zahvalio saigračima na rođendanskom poklonu, doduše rođendan mu je 6. maja.



Lider je pao u Bruklinu, Džarer Džek je pogodio poslednji šut za pobedu Netsa. Domaćin nije mogao ništa Stefu Kariju, u poslednjoj četvrtini ih je terorisao i vratio Voriorse u meč, ubacio je u poslednjem periodu 18 od ukupno 26 poena. Čak su mu navijači Netsa skandirali "MVP", što je posebno priznanje.

Ipak, na kraju je poslednju reč imao iskusni plej Bruklina koji je pogodio sekundu pre kraja baš preko Karija. Kod domaćih odličan Bruk Lopez za 26 poena i 6 skokova.

Warriors Timberwolves Basketball

Klipersi su odneli pobedu iz Minesote, domaćin je sam sebi pucao u noge u poslednjoj četvrtini, kada su Timbervolvsi pogodili 1 od 14 šuteva. Tako je velika noć Rikija Rubija ostala bez trijumfa, Španac je napravio tripl-dabl, 18 poena, 12 skokova, 11 asistencija. Domaćin bez Pekovića i Martina, kontrolisala je Minesota igru do poslednje četvrtine, kada se sve raspalo.

Odličan Kris Pol, 26 poena, 14 asistencija. Garnet je bio starter, završio sa 12 poena i 3 skoka. I u ovom meču je bilo varnica, i to između Džej-Džej Redika koji je isključen posle svađe sa trenerom domaćih Flipom Sandersom.

Nets Mavericks Basketball

Prizemljeni su i Pelikansi. Nju Orleans je nakon pet pobeda u nizu zaustavljen u Dalasu. Odlična rola veterana Ričarda Džefersona koji je ubacio 16 poena, od toga sedam u seriji Mavsa od 16:0 početkom drugog poluvremena. Tada su se odlepili, na ruku im je išao i očajan šut gostiju u trećoj četvrtini. Dalas je igrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, dobili su bitku u reketu, napravili samo sedam grešaka.

Mavsi ostaju na petom mestu Zapada, samo pola pobede iza Klipersa. Pelikansi sada kasne pobedu za Oklahomom koja je osma, na poslednjem mestu koje donosi plej-of.

Raptors Knicks Basketball

Na kraju, recimo i da je Toronto slavio u Filadelfiji, imali su pravog protivnika za prekid crne serije od pet poraza. DeRozan je ubacio 35 poena u svojoj najboljoj utakmici sezone, Lovri je i u svom rodnom gradu presedeo na klupi, Dvejn Kejsi ga odmara, u lošoj je formi. Mnogo veće iskušenje za Reptorse sledi u sredu kada gostuju u Ohaju protiv Lebrona.

Rezultati:

Filadelfija - Toronto 103:114
Minesota - Klipersi 105:110
Bruklin - Golden Stejt 110:108
Majami - Feniks 115:98
Dalas - Nju Orleans 102:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke