Sloter nahvalio Zvezdu i otkrio recept za trijumf

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.04.2017.
17:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Darušafake Markus Sloter objasnio je kako bi njegova ekipa trebalo da pristupi predstojećem meču sa Crvenom zvezdom mt:s.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaši Darušafake Doguš pripremaju se za predstojeći meč sa Crvenom zvezdom mt:s koji će nam dati odgovor na pitanje ko je poslednji učesnik četvrtfinala Evrolige.

Prvotimac istanbulskog sastava Markus Sloter pohvalio je kvalitete Zvezdinog tima i priznao da neće biti lako u odmeravanju snaga za crveno-belima.

"Zvezda ima veoma dobar, talentovan tim, sa mladim i iskusnim igračima, tako da naravno neće biti lako da se pobedi. Zvezdu krasi dobar šut za tri poena, a posebno odbrana, koju igraju veoma žestoko, agresivno, tako da je pred nama veliki izazov" rekao je Sloter.

Sredinom ligaškog dela sezone nije delovalo da će Zvezda doći u poziciju da strepi za plasman u TOP 8 ali se upravo to dogodilo. Iz perspektive igrača Darušafake, predstojeći duel je ono o čemu su sanjali.

"Igranje takve utakmice je odlična stvar za profesionalnog sportistu i takmičara. Ovo je utakmica koju smo sanjali" dodao je Sloter.

Na poslednjih osam utakmica Darušafaka je ostvarila pet pobeda, a na svom terenu ne zna za poraz još od 20. kola i duela sa Žalgirisom.

"Imamo dobar momentum, posebno posle velike pobede u gostima protiv Bamberga. Pokazali smo veliki karakter i nismo se opuštali" istakao je Sloter.

Što se tiče meča odluke, košarkaš Darušafake ima jasnu viziju kako bi mu trebalo pristupiti.

"Ne smemo da im dozvolimo otvorene šuteve, posebno za tri poena, i moramo da kontrolišemo reket. Ako uprostimo igru, imamo veće šanse. Nisu nam potrebni uzbudljivi potezi, samo jednostavno, skok, šut i dati sve od sebe do samog kraja" zaključio je Sloter.

Utakmica 30. kola Evrolige koja će odlučiti o poslednjem putniku u plej-of na programu je u petak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke