Slave Mačvan i Đenka - Armanijev 'brejk' za titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
22:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Armani Milana osvojili su titulu prvaka Italije pošto su u šestom meču finalne serije plej-ofa kao gost savladali Ređo Emiliju i tako vratili titulu u evropsku prestonicu mode.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najtrofejniji italijanski klub stigao je do svoje 27. titule trijumfom nad Ređo Emilijom u šestoj utakmici finalne serije plej-ofa Palakanestra.

Armani Milano je u šestom meču slavio rezultatom 74:70 (21:19, 8.19, 16:12, 29:20) i prvim brejkom u finalnoj seriji overio šampionsku titulu.

Ekipa Jasmina Repeše dobrano se namučila da bi večeras stigla do trijumfa na gostujućem terenu, a značajnu ulogu u neizvesnom finišu odigrao je naš Milan Mačvan koji je utakmicu završio sa 7 poena, 2 asistencije i 2 skoka.

Najefikasniji pojedinac u ekipi Armanija bio je Alesandro Đentile sa 16 poena, a pratili su ga Krunoslav Simon sa 15 i Rakim Senders sa 13 poena i 5 asistencija.

Armani je na taj način objedinio trofeje i osvojio "duplu krunu", a treba reći i to da se posle godinu dana pauze titula iz Sasarija vratila u Milano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke