SL - Zvezdina rutina na startu plej-ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.05.2016.
20:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poveli su protiv Mege sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata, pošto su u prvom meču na domaćem terenu lako izašli na kraj sa ekipom Dejana Milojevića.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Finalisti minule ABA ligaške sezone večeras su odmerili snage u dvorani "Aleksandar Nikolić" čime je zvanično počela plej-of serija u domaćem šampionatu.

Crvena zvezda Telekom je prvu utakmicu polufinala plej-ofa dobila rezultatom 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24) i tako stigla na korak od plasmana u finale jer se polufinale igra na dva dobijena meča.

Rutinski je aktuelni šampion Srbije izašao na kraj sa desetkovanim sastavom Mega Leksa i pobeda ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Šesti međusobni duel crveno-belih i Mega Leksa u tekućoj sezoni bio je lišen rezultatske neizvesnosti, pošto je domaćin tokom većeg dela meča imao dvocifrenu prednost koju je samo uvećao u završnici.

Senku na pobedu Crvene zvezde Telekom bacila je povreda Kvinsija Milera koji je napustio parket na startu poslednje deonice zbog povrede skočnog zgloba, ali je utisak da se ne radi o težoj povredi.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Stefan Jović koji je komandovao svom timu, uz 11 poena, 8 asistencija i 5 skokova, dok je Simonović postigao 14, a Maik Cirbes 10 poena uz 8 skokova.

Na drugoj strani je dominirao Rade Zagorac sa 20 poena, 11 skokova i 14 iznuđenih prekršaja, a Nikola Janković je sa 12 poena bio jedini igrač Mege koji je uz sjajnog Zagorca stigao do dvocifrenog učinka.

Druga utakmica na programu je 29. maja u Sremskoj Mitrovici, a ukoliko Mega savlada Zvezdu treći meč je na programu 31. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 27.05.2016
21:59

Danasnju utakmicu czv telekom protiv Mega Leksa Dangubic je zavrsio sa 8 poena i indeksom korisnosti 3. Vasilije Micic je imao 4 poena i indeks korisnosti -4. Guduric je zabilezio 3 poena i indeks korisnosti 4 za nesto manje od 4 minuta u igri. Stimac je dao 5 poena i zabelezio indeks korisnosti 10.nPomenuti igraci su se nasli na sirem spisku reprezentacije pre Muslija i Jelovca. Neki od njih su prosli prvo reckanje spiska i to ispred Dragana Milosavljevica i Vladimira Lucica. SVAKA TI CAST, SALE!

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 28.05.2016
01:18

Bas lepo poredjenje , ajde uporedi najbolje partije Jelovca , Gagija , Lucica i Muslija ove sezone sa najboljim partijama Gudurica , Dangubica , Stimca samo uzmi u obzir protiv koga su igrali ti momci: Real , Himki , Fener , CSKA , Pao , Efes.... A protiv koga je igrao Musli? Lucic? Pa taj Dangubic kog prozivas je jedini zaustavio De koloa u Evroligi , da ovom nisu sudili ne postojece faulove ne bi ni ubacio tih desteak poena dok je ostalim ekipama sipao 20+... Stimac je razbio protiv Bajerna , nosio se i sa Hajnsom imao mnogo dobrih partija ali da bi to znao moras da pogledas utakmice a ne samo statistiku . Gagi je imao dobru sezonu u slabom timu , zasluzio je mesto mozda i medju 12 ali svakako ako se tu nadju Dangubic i(ili) Guduric nece biti nezasluzeno.Ono sto me najvise cudi je to da aludiras na to da je Sale sklon pozivanju igraca Zvezde pre igraca Partizana , sto je stvarno sramno razmisljanje.

avatar
Saturday, 28.05.2016
10:28

A sad cak i Stimca treba?! Lepo sam i nasiroko odgovorio, ali ne vredi.

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 28.05.2016
01:29

Brate moj, kapiras li koliko ti komentar nije na mjestu. Gledas po jednoj utakmici da li neko zasluzuje poziv ili ne.. eno i Lucic danas dao 2 poena, paa? ne zasluzuje poziv i dzaba.. zanima me samo umjesto koga bi njih dvojicu stavio? svi ste vi sselektori sad, kao sto ste bili i prije Svjetskog.

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 27.05.2016
21:05

Setamo se kroz KLS, pocisticemo i FMP u finalu, jer ne ocekujem da ce ih Partuzan izbacit'.

avatar
Daliborov psihijatar
Friday, 27.05.2016
21:01

Koliko onaj Micic nema pojma,novi back up plej sledece sezone hitno.