SL - Zvezdina kaznena ekspedicija protutnjala Valjevom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.05.2016.
18:42
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije vezao je peti trijumf u grupnoj fazi Superlige, pošto je u petom kolu grupe "A" ubedljivo savladao Metalac na gostujućem terenu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom stigli su do pete vezane pobede u domaćoj Superligi nakon što su u okviru 5. kola grupe "A" slavili protiv Metalca u Valjevu sa 78:56 (11:16, 25:13, 20:11, 22:16).

Ekipa Metalca iskoristila je nešto lošije otvaranje meča od strane košarkaša Crvene zvezde Telekom, ali je šampion ABA lige potom ubacio u viši stepen prenosa.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog tima bio je Kvinsi Miler sa 16 poena i 5 skokova, dok je kapiten Luka Mitrović ubacio 13 poena, uz četiri skoka i isto toliko asistencija.

Terens Kinsi se posle kraće pauze vratio na parket i proveo 17 minuta na terenu tokom kojih je postigao 6 poena. Dejan Radonjić je ponovo podelio minutažu na sve igrače u protokolu osim Nikole Rebića koji nije ulazio u igru.

Metalac su predvodili Đorđe Majstorović sa 11 i Tomislav Gabrić sa 10 poena.

Crvena zvezda Telekom posle današnjeg trijumfa ostaje prva na tabeli grupe "A" i samo u slučaju da u poslednjem kolu izgubi na domaćem terenu od FMP-a sa više od osam poena razlike izgubiće tu poziciju i kao druga "ukrstiti" sa Partizanom u polufinalu plej-ofa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoDjordjevic
Sunday, 22.05.2016
22:28

Pustiti FMP, dobiti smesan klub u polufinali i igrati pravo finale sa Megom.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 22.05.2016
21:06

sto bih voleo da izgube pa da se braca sastanu u polufinale a ne u finalu...