SL - Zvezda samlela Dorćolce

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.05.2017.
20:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s kompletirali su prvu fazu ligaškog dela takmičenja u domaćem prvenstvu novom pobedom. U okviru sedmog kola počišćen Dinamik.

Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije još jednom je demonstrirao silu i bez ikakvih problema izašao na kraj sa ekipom koja je plasman u Mozzart Superligu izborila kroz Košarkašku ligu Srbije.

Crvena zvezda mt:s savladala je Dinamik sa Droćola rezultatom 87:68 (24:16, 17:13, 29:8, 17:31) i tako sa sedam vezanih pobeda kompletirala prvu fazu ligaškog dela prvenstva.

Strateg crveno-belih večeras je imao na raspolaganju imao sve igrače, izuzev Branka Lazića, što je u startu značilo da Dinamik neće imati prelike šanse u hali "Aleksandar Nikolić".

Konačan rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu jer je Crvena zvezda mt:s na ulasku u poslednju četvrtinu imala preko 30 poena prednosti ali su gosti u poslednjih deset minuta poraz učinili prihvatljivim.

Amerikanci Čarls Dženkins (18 pts, 2 as) i Nejt Volters (16 pts, 3 sk) vodili su Zvezdu do sedme vezane pobede u domaćem prenstvu, a u strelce se nije upisao samo Ognjen Kuzmić koji je bio u protokolu ali ga Dejan Radonjić nije koristio na večerašnjoj utakmici.

U poraženom sastavu istakao se novajlija Devin Bruks sa 18 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a pratio ga je Marko Čakarević sa 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Na startu drugog kruga ligaškog dela prvenstva Crvena zvezda mt:s dočekuje Spartak, dok će Dinamin gostuje Borcu u Čačku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Friday, 12.05.2017
21:57

поново најмлађи доминирају Симанић и Добрић. Ово је наравно иронија према Храбром радоњи.😀