SL - Zvezda preslišala Megu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.03.2015.
20:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica koju su mnogi okarakterisali kao derbi susret prvog kola domaćeg košarkaškog šampionata nije opravdala taj epitet pošto je Zvezda lako stigla do trijumfa pred praznim tribinama hale "Pionir".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom pobedom je počela borbu za trofej u domaćem šampionatu. Crveno-beli su u prvom kolu Superlige Srbije lako izašli na kraj sa ekipom Mega Leksa koju su na kraju savladali rezultatom 107:83 (28:26, 27:21, 28:22, 24:14).

Duel vicešampiona Srbije i Mega Leksa trebalo je da bude derbi prvog kola domaćeg šampionata ali su igranje u praznoj dvorani i konačan rezultat u potpunosti razuverile očekivanja javnosti.

Lišeni pomoći Markusa Vilijamsa i Branka Lazića košarkaši Crvene zvezde Telekom ozbiljno su shvatili protivnika pa je rezultatska neizvesnost trajala samo desetak minuta.

Već u drugoj deonici domaćin je počeo da se "odlepljuje" a indolentna igra ekipe Dejana Milojevića trajala je tokom čitavog drugog dela.

Centralna figura duela u "Pioniru" bio je centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović koji je upisao dabl-dabl učinak sa 25 poena i 11 skokova, a pratili su ga Čarls Dženkins (21 pts, 5 as) i kapiten Luka Mitrović (18 pts, 8 sk).

U redovima Mega Leksa najefikasniji su bili Nenad Miljenović sa 19 i Marko Kešelj sa 22 poena, a dvocifren učinak ostvarili su još Nikola Jokić (13 pts) i Dejan Musli (12 pts).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke