SL - Partizan nastavio niz u Železniku

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.05.2017.
22:43
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije nastavio je pobedonosni niz trijumfom nad FMP Železnikom u okviru pretposlednjeg kola Mozzart Superlige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana upisali su desetu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu, pošto su u poslednjem meču 13. kola Mozzart Superligi Srbije slavili kao gosti u Železniku.

Partizan je slavio rezultatom 85:71 (22:11, 25:17, 17:25, 21:18) pa će u poslednjem kolu pokušati da savlada Mega Leks i da se nada čudu na Dorćolu kako bi eventualno ligaški deo sezone završio na prvom mestu.


Crno-beli su odigrali jedno od najboljih prvih poluvremena u tekućoj sezoni i upravo je to bio tas na vagi kada je večerašnja utakmica u pitanju.

Serijom 14:0 sredinom prvog kvartala gosti su stigli do dvocifrene prednosti koja je u pojedinim trenucima iznosila i preko 20 poena.

Ekipa FMP Železnika napravila je seriju na startu trećeg kvartala pa je smanjila zaostatak, ali je to bilo sve što su domaći uspeli da urade u večerašnjem duelu sa Partizanom.

"Panteri" nisu mogli da računaju na suspendovanog Ajzeu Ostina, dok je Partizan nastupio bez centra Uroša Lukovića.

Najbolji pojedinac na meču bio je Vilijam Hečer sa 18 poena (2/5 za dva, 4/4 za tri) i 3 asistencije, a pratili su ga Novica Veličković, Stefan Birčević i Adin Vrabac sa po 11 poena.

Kapiten Partizana upisao je 5 skokova, a najbolji asistent u redovima pobedničkog sastava bio je Branislav Ratkovica sa 10 dodavanja za koš.

Dragan Apić sa 15 i Aleksa Radanov sa 12 poena bili su najefikasniji u domaćem timu.

U poslednjem kolu Partizan NIS dočekuje Mega Leks, dok će FMP na megdan Borcu u Čačku.

Tek nakon poslednjeg kola znaćemo konačan raspored na tabeli jer postoji mogućnost da dođe do rokade na samom vrhu, ali i trećoj i četvrtoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Wednesday, 31.05.2017
22:51

Pokusale su sudije sve u trecoj cetvrtini, pa i u uvodnih nekoliko minuta poslednje, ali Partizan je uspio da odoli.Pobeda je tu, bravo momci.

avatar
Nscz65
Thursday, 01.06.2017
07:00

Koje sudije o cemu ti pricas pola sudija su vam kumovi i kucni prijatelji

avatar
Paul George
Thursday, 01.06.2017
16:20

Ako si gledao tekmu, jasno ti je bilo.