SL - Mega u ozbiljnom problemu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.05.2015.
21:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa upisali su treći vezani poraz na startu Superlige a čini se da večerašnji neuspeh u duelu sa Metalcem ima veću težinu u odnosu na poraze od Partizana i Crvene zvezde Telekom.

Beta/IgorKupljenik/Ev
Beta/IgorKupljenik/Ev

Povezane vesti

Druga utakmica trećeg kola košarkaške Superlige Srbije odigrana je u dvorani "Pinki" u Sremskoj Mitrovici gde su izabranici Dejana Milojevića ugostili ekipu Metalca iz Valjeva.

Domaćin je u večerašnji meč ušao pod pritiskom zbog startnih poraza a Metalac je uspeo da profitira i ostvari trijumf rezultatom 78:69 (21:24, 23:15, 22:19, 12:11).

Samo u prvoj deonici Mega je uspela da nadigra rivala i dođe do prednosti ali su onda gosti iz Valjeva krenuli odlučnije i preuzeli konce igre u svoje ruke.

Metalac su do druge pobede u ligi vodili Marko Ljubičić (17 pts, 7 sk), Nikola Malešević (14 pts, 8 sk) i Nikola Jevtović (11 pts, 12 sk), dok su najbolji pojedinci u Mega Leksu bili Dejan Musli (14 pts, 14 sk) i Kori Vebster (16 pts).

Loše partije Nikole Jokića, Nenada Miljenovića i Marka Kešelja skupo su koštale ekipu Dejana Milojevića koja posle tri odigrane utakmice ima skor 0-3 i nalazi se u ozbiljnom problemu.

Večerašnji poraz dobija na težini zbog činjenice da je Metalac najveći konkurent Mega Leksu u borbi za jedno od mesta koje vode u ABA ligu bez plaćanja kotizacije.

Sa druge strane, ukoliko dođe do najavljenih promena u regionalnom takmičenju izvesno je da će i četvrta ekipa koja obezbedi mesto u ABA ligi igrati bez plaćanja "vajld-karda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke