SL - Meč pun obrta, Partizan nadoknadio -16 i slavio u "Pinkiju"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.05.2017.
22:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana upisali su šestu pobedu u Mozzart Superligi pošto su večeras savladali Mega Leks u Sremskoj Mitrovici posle velikog preokreta.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije završio je prvu fazu ligaškog dela Mozzart Superlige pobedom nad Mega Leksom iako se činilo da će izabranici Dejana Milojevića naneti drugi poraz crno-belima.

Partizan je sredinom trećeg kvartala gubio sa 16 poena razlike ali je uspeo da napravi veliki preokret i da na kraju slavi rezultatom 84:79 (27:19, 14:24, 13:24, 30:12).

Početak meča doneo je šuterski obračun večerašnjih takmaca pa smo u prvih pet minuta videli pet trojki, a domaćin je serijom 8:0 uspeo da preokrene rezultat i sustigne Partizan.

Završnica prve četvrtine ipak je pripala gostima iz Beograda koji u furioznom stilu stižu do 15 poena za manje od pet minuta, a pritom su primili još samo tri.

Druga deonica je donela potpuno drugačiju priču. Domaćin se lagano vraćao u do odlaska na odmor uspeo da preokrene rezultat i ode na pauzu sa dva poena prednosti (43:41).

Tokom drugog kvartala crno-beli su ostali bez Stefana Pota koji je nagazio na nogu protivničkog igrača i doživeo povredu skočnog zgloba zbog koje nije bio u stanju da pomogne saigračima do kraja meča.

Posle prvih dvadeset minuta igre ekipa Dejana Milojevića je imala prednost, pre svega zahvaljujući boljem odnosu u šutu za tri poena ali i zbog činjenice da je Partizan imao 10 izgubljenih lopti, a Mega samo četiri za čitavo poluvreme.

Na startu drugog poluvremena Mega Leks dodaje gas i posle uvodnih poena Stefana Birčevića pravi seriju 16:0 ali tu nije bio kraj uzbuđenjima na večerašnjem susretu u hali "Pinki".

Crno-beli su na poslednju pauzu između četvrtina otišli sa 13 poena manjka, a do kraja utakmice uspeli su da nadoknade zaostatak i da savladaju Megu.
Ključnu ulogu u velikom preokretu Partizana imao je Vilijam Hečer koji je namestio ruku i pogodio tri trojke iz tri pokušaja, a nepogrešiv je bio i u šutu za dva (4/4).

Upravo je Amerikanac bio najefikasniji u redovima pobedničkog tima sa 17 poena, ali su nemerljiv doprinos u pobedi dali Novica Veličković, Stefan Birčević i Branislav Ratkovica (svi po 12 poena).

Kapiten ekipe je uz 12 poena upisao i 9 skokova, dok je Branislav Ratkovica dirigovao saigračima i zabeležio 9 asistencija.

Đorđe Simeunović je bio najefikasniji u poraženom sastavu sa poena, a pratili su ga Vlatko Čančar i Nikola Rebić sa po 12 poena.

U sledećem kolu Partizan NIS gostuje Vršcu, dok će Mega Leks ugostiti FMP Železnik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 12.05.2017
22:37

Mega preokret (da ne odem sada u rimu Hahaha) jedine institucije u Srbiji.

avatar
Friday, 12.05.2017
22:26

Očigledno je da sudije imaju zadatak da odlukama provociraju tehničke i pune budžet, da stave košarkaše u drugi plan i ogade košarku navijačima i da ako je ikako moguće Partizan izgubi: 5. lična Hečeru nepostojeća, lična Andriću kada je ukrao loptu za kontranapad i preokret nema veze, u napadu držanje za ruku nije prekršaj za Partizan.

avatar
Milos 1996
Saturday, 13.05.2017
01:09

Steta sto vas sudije mrze inace bi igrali NBA,evropsku kosarku ste davno prevazisli 😂😂😂

avatar
Azor Ahai 333
Saturday, 13.05.2017
12:30

Oko sokolovo moje...kako te volim kako ti sve vidis i sve znas

avatar
Gudura
Friday, 12.05.2017
22:24

Mogu da se zahvale sudijama za pobjedu.

avatar
Гробарка до гроба
Saturday, 13.05.2017
19:22

AJ molim te cuti