SL - Konstantin se isprsio pred šampionom!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
21:37
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije krenuo je u odbranu trofeja u domaćoj ligi očekivanom i ubedljivom pobedom ali konačan rezultat duela sa niškim Konstantinom ne pokazuje koliko su se crno-beli borili za trijumf.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana NIS pobedom su krenuli u odbranu trofeja na domaćoj sceni pošto su u Nišu, pred oko 4.000 navijača, savladali domaći Konstantin rezultatom 74:87 (18:16, 18:22, 11:18, 27:31) u jako interesantnoj utakmici.

Trinaestostruki uzastopni šampion Srbije nije mogao da se nada tako jakom otporu Konstantinu, ali su Nišlije pokazale da će u svakom narednom meču sa ABA ligašima pokušavati da "što skuplje prodaju kožu".

Domaćin je tokom prvih deset minuta konstantno bio u prednosti a crno-beli su tek pred odlazak na odmor uspeli da preuzmu preimućstvo i povedu (36:38).

Na početku treće četvrtine Konstantin pravi seriju 9:2 i ponovo preuzima vođstvo (45:40) ali u samom finišu tog perioda "Parni Valjak" dodaje gas i rešava pitanje pobednika.

Gosti iz Beograda ušli su u poslednji kvartal sa 9 poena prednosti a na kraju su uspeli da ostvare i relativno ubedljivu pobedu kojom su uspešno prebrodili prvu prepreku na putu ka odbrani trofeja.

Duško Vujošević iskoristio je priliku da razigra sve igrače osim Andreje Milutinovića koji nije ulazio u igru. Svi igrači koji su se našli na parketu upisali su se u strelce a najefikasniji je bio Nikola Milutinov koji je ostvario dabl-dabl učinak.

Centar Partizana postigao je 17 poena, ostvario 10 skokova i zabeležio 5 asistencija, a dvocifren poenterski učinak upisali su još Dragan Milosavljević (16 pts), Milan Mačvan (13 pts) i Džoš Akojon (11 pts).

Sa druge strane istakli su se Danilo Tasić sa 17 i Strahinja Stojačić sa 12 poena.

U drugom kolu Partizan dočekuje ekipu Mega Leksa, dok će Konstantin u "Čairu" igrati protiv FMP-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke