SL - Jaramaz razbio "Pantere"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.05.2017.
20:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa revanširali su se FMP Železniku za poraz na startu Mozzart Superlige ali nisu uspeli da nadoknade minus iz prve utakmice.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Trečeplasirani tim Mozzart Superlige Srbije pretrpeo je ubedljiv poraz na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, ali je i pored toga uspeo da sačuva prednost iz prvog duela sa Mega Leksom.

Ekipa Mega Leksa savladala je FMP Železnik rezultatom 83:65 (18:23, 26:18, 19:10, 20:14) u okviru 8. kola Mozzart Superlige i tako stigla do četvrtog trijumfa u domaćem šampionatu.

U prvom poluvremenu videli smo izjednačenu borbu ali je zato u nastavku na terenu postojao samo jedan tim, a slobodno se može reći i jedan igrač.

Ognjen Jaramaz je prosto rasturio "Pantere" i sa 26 poena, 3 skoka i 3 asistencije izrastao u centralnu figuru duela u hali "Pinki".

Iskusni Sava Lešić dodao je 18 poena i 7 skokova za pobednički tim, dok je na drugoj strani Dejan Davidovac bio najefikasniji sa 16 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

"Panteri" su se tokom večerašnje utakmice susreli i sa kadrovskim problemima jer su određeni deo meča morali da igraju bez pomoći Filipa Čovića i Nikole Žižića koji su doživeli povrede.

Najvažniji poen na meču za FMP je postigao Stefan Lazarević i to u poslednjem minutu susreta. Lazarevićeva trojka je sprečila Megu da ostvari pobedu razlikom većom od 20 poena čime bi tim Dejana Milojevića anulirao ubedljiv poraz iz Železnika sa starta sezone.

Ovako Mega Leks ima pobedu manje od FMP-a ali i lošiji međusobni skor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke