SL - Džikić podviknuo, Partizan slomio Borac

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.05.2016.
20:47
Izvor: Sportske.net

Aktuelni vicešampion Srbije upisao je četvrtu pobedu u grupnoj fazi Superlige, pošto je uz dosta oscilacija u igri uspeo daa dobije čačanski Borac u hali kraj Zapadne Morave.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vezali su četvrti trijumf u grupnoj fazi domaćeg šampionata, pošto su u utorak uveče kao gosti savladali čačanski Borac rezultatom 94:83 (24:21, 18:18, 24:24, 28:20) u okviru 4. kola Superlige.

Utakmicu u hali kraj Zapadne Morave pratilo je oko 3.000 gledalaca, a domaći su dobrano namučili crno-bele i naterali ih da se bore za pobedu.

U prvom poluvremenu viđena je egal partija u kojoj je Partizan napravio tek tri poena viška posle 20 minuta igre, dok su u drugom delu puleni Aleksandra Džikića imali dosta oscilacija.

Već na startu treće četvrtine crno-beli su napravili dvocifrenu prednost, da bi potom velikim brojem grešaka u fazi napada omogućili Borcu da smanji na 62:66 što je nateralo Džikića da zatraži tajm-aut i da svojim izabranicima "očita bukvicu".

Grmelo je na tajm-autu Partizana u poslednjem minutu trećeg perioda pa su košarkaši kluba iz Humske odmah korigovali pristup igri i serijom 16:5 prelomili utakmicu.

U završnici utakmice više se nije dovodilo u pitanje ko će izaći kao pobednik, pa su crno-beli upisali četvrtu pobedu i zadržali vodeće mesto na tabeli grupe "B".

Najefikasniji pojedinac u ekipi Partizana bio je Slovenac Edo Murić sa 19 poena, a pratili su ga Kevin Džons i Darel Vilijams sa po 13 poena. Novica Veličković je bio četvrti poenter crno-belih (12 pts) a dodao je 5 skokova i 3 asistencije.

Andreja Stevanović ubacio je 27 poena za Borac u duelu sa Partizanom, a pratio ga je Aleksa Avramović sa 19 poena.

Utakmicu je sa tribina ispratio i predsednik crno-belih Nikola Peković.

Partizan će u okviru 5. kola grupe "B" igrati protiv Mega Leksa na domaćem terenu i ukoliko odbrani prednost od 4 poena iz Sremske Mitrovice overiće prvo mesto u grupi "B".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sin Dragan
Tuesday, 17.05.2016
21:52

Sta reci kad ti Borac ubaci 83 poena?! Pregazicemo ih kao plitak potok, nece ni 50 poena da ubace.

avatar
Tuesday, 17.05.2016
20:58

Autoritet je čudo, bravo za Akija najefikasnijeg u Borcu!!!