Skupa pobeda Sparsa, Džordan, pa Lebron!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.05.2017.
08:20
Izvor: Sportske.net

San Antonio poravnao, ali nije sve dobro u pobedi. Džejmsove brojke zastrašujuće, šampion nosi maksimalnu prednost preko granice.

Beta/AP Photo/Michael Conroy
Beta/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Uloge potpuno promenjene, Sparsi sebi nisu smeli da dozvole novi brejk. Pucali su iz svih oružja, u poslednjoj četvrtini spustili rivala na 13 poena i stigli do ubedljive pobede.

Kavi Leonard je posle bledog napadačkog izdanja na startu serije vodio tim sa 34 poena, imao je 8 asistencija i 7 skokova. Harden negledljiv, šut 3 od 17, završio je sa 13 poena i 10 asistencija, njegov tim je pogodio duplo manje trojki, 11, nego u prvom meču.

Ali, nije sve dobro za San Antonio, izgubili su Parkera, morao je da napusti teren i povreda ne izgleda dobro, u pitanju je koleno.

Parker se inače noćas pridružio Dankanu kao jedini čovek rođen van Amerike koji je ubacio više od 4000 poena u plej ofu. Završio je sa 18 poena ovaj meč, kako sada stvari stoje, za njega je serija, možda i sezona gotova.

Podsetimo, Parker je u plej ofu zaigrao na mnogo višem nivou nego u regularnoj sezoni, ovo je bio šesti meč od ukupno osam od početka plej ofa da je postigao 15+ poena. Kao da je vratio vreme, pa će njegovo neigranje biti svakako hendikep.

No, da sačekamo prognoze lekara, u postavi će ga zameniti Pati Mils.

Klivlend nosi 2:0 u Kanadu, ponovo Lebron, 39 poena, još jednom je igrao simultanku sa Torontom. Lik jednostavno ne gubi u plej-ofu, pokazuje da maj i jun pripadaju njemu. Prošle godine videli smo sličan scenario u prva dva meča istočnog finala, Klivlend je oduvan u Ohaju. Isprašili su, ih računajući i tri pobede prošle godine u Klivlendu u proseku sa oko 25 poena razlike.

Jednostavno za ovakvog Lebrona nemaju rešenje, noćas je "kralj Džejms" preskočio i Džabara na listi strelaca u plej ofu. Sada je drugi, biće i prvi, Majkl Džordan mu beži oko 200 poena...

Ako pogledamo poslednjih devet mečeva u plej ofu, sračunamo i finale prošlog juna sa Voriorsima, Lebron ima zastrašujuće brojeve, 34.9 poena, 10 skokova i oko 8 asistencija. Svih tih devet mečeva Kavsi su dobili, okrenuvši finale protiv Voriorsa, a zatim i započevši odbranu titule ove sezone.

Irving je dodao 22 poena, imao 11 asistencija, odličan Čaning Fraj sa 18 poena. Kod Toronta, Valančijunas, iako nije počeo petorku 23 poena, Lovri je dao 20, ali je povredio zglob, ipak biće u timu sutra uveče kada se serija seli u Kanadu.

San Antonio - Hjuston 121:96 (1:1)
Klivlend - Toronto 125:103 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Thursday, 04.05.2017
09:49

Kavi, Kavi, Kavi, nerealan si. :-)

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 04.05.2017
09:33

Kavi Leonard? Hahahah, pa ti si vrh, druže!

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 04.05.2017
18:42

Namerno tako pise,cini mi se da si mu ti za neke igrace ranije skretao paznju a i ja sam (mada mi neki komentari nisu objavljeni).

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 04.05.2017
21:24

Kapiram i ja da namerno to radi. U početku sam iz najbolje namere, sad je sve prešlo u zanimljivo zezanje :D

avatar
Amar Zornic
Thursday, 04.05.2017
09:33

Klivlend za sada sve rutina , Raptorsi nedorasli , SAS konacno pravi . Parker se zaista banalno povredi i ta me situacija bas brine jer je levo koleno u pitanju . Ipak i bez njega SAS moze protiv Hjustona sve dok je Kandza dobro