Sklapaju se kockice, "Valjak" pokreće motore 7. avgusta

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.07.2017.
12:32
Izvor: Sportske.net

Uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se najtrofejniji košarkaški klub u Srbiji nalazi, utisak je da će crno-beli pripreme početi sa dobre polazne tačke i da će u novoj sezoni imati respektabilan tim.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Velike promene dogodile su se u KK Partizan NIS tokom tekućeg leta, a one su pre svega očitovane u odlasku predsednika Pekovića i promeni kompletnog stručnog štaba.

Ekipu će u sezoni pred nama predvoditi proslavljeni stručnjak Miroslav Nikolić koji je oko sebe okupio ekipu mladih i stručnih saradnika među kojima su Nikola Marković, Aca Matović i Adam Petrović.

Uprkos tome što finansijska situacija nije dobra u Partizanu rade na tome da stručnom štabu obezbede formiranje igračkog kadra koji bi u perspektivi mogao da vrati crno-bele na staze stare slave.

Stručni štab je već napravio okviran plan priprema kojim je predviđeno da se igrači okupe 7. avgusta. Miroslav Nikolić bi trebalo da obavi prozivku, ali će potom zbog obaveza u reprezentaciji rad sa igračima prepustiti svojim saradnicima.

Pripreme će biti odrađene u Beogradu, planirano je da crno-beli odigraju i dva turnira u Baru i Beogradu, a prvi pripremni meč zakazan je za 26. avgusta sa Temišvarom.

Navijače svakako najviše zanima sa kojim igračkim kadrom crno-beli kreću u novu sezonu, a utisak je da je situacija po tom pitanju vrlo dobra.

Pod ugovorom sa klubom nalaze se Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Nikola Tanasković i Slobodan Jovanović, a tu su i novajlije Obrad Tomić, Džejmi Skin i Tom Vilson čije će kvalitete proceniti lično Miroslav Nikolić.


Prethodnih dana i nedelja bilo je mnogo spekulacija vezano za potencijalna pojačanja, pominjani su Aleksandar Aranitović, Marko Pecarski, Stefan Janković, Nikola Jovanović i Ti Džej Vilijams ali nije izvesno da li će Partizan uspeti da angažuje bilo koga od pomenitih igrača.

Ne treba zavoraviti ni kapitena Novicu Veličkovića koji tek treba da obavi razgovore sa Upravom ali iz izvora bliskih klubu saznajemo da ga stručni štab želi u timu i da za njega ima posebnu ulogu koja uključuje mnogo više od onoga što Novica može da pruži na parketu.

Svakako situacija nije sjajna ali navijači ne bi trebalo da sumnjaju u Nikolića i njegov stručni štab koji je spreman da se uhvati u koštac sa problemima kojih će svakako biti tokom procesa sklapanja ekipe za novu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
13:26
avatar
Bari 1991
Wednesday, 26.07.2017
12:36

Krece dinamicni partizan

avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
12:41

Gde idete na pripreme, u Limenariju na Tasosu? :-D

avatar
svojnasvome
Wednesday, 26.07.2017
12:52

Ti sto zivis u proslom veku.....partizan to nije a vi jeste bili dve godine fmp....cinjenice koje se svugde mogu proveriti...tako da lupetaj da sebi licno iskompenzujes taj bedak....al to su cinjenice.....fmp-u sta dali sve jer vam nista sveto nije, doduse slabo vi i imate sta bitno u istoriji tako da vam nije problem istrgovati sa onime sto je svakom sveto

avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
12:34

Ubedljivo najveci i daleko najtrofejniji, jedini gigant na ovim prostorima. Taj Nikola Jovanovic bi mogao da bude jako zanimljiv prijatelj kosarke, o Stefanu da i ne pricam...

avatar
Bari 1991
Wednesday, 26.07.2017
12:50
avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
13:12

Mali limeni ljudi.