Skariolo: "Pokazali smo karakter, zaslužili smo finale"

Autor: Beta Beta
petak 18.09.2015.
12:09
Izvor: Beta

Selektor Španije nema dilemu.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo ocenio je posle plasmana u finale Evropskog prvenstva i preokreta protiv Francuske u poslednjoj deonici da je njegova ekipa pokazala jak karakter i da je zaslužila da se bori za zlatnu medalju.

"Dokazali smo na terenu, iako smo mi to znali, da smo mentalno jaki i da imam jak karakter. Gubili smo 11 poena na kraju treće četvrtine, ali nismo odustajali, uspeli smo da se povežemo u napadu i u odbrani da zaigramo jaku odbranu koja je donela rezultat. Moja ekipa je zaslužila da igra u finalu", rekao je Skariolo novinarima u Lilu.

Španija je sinoć u polufinalu Evropskog prvenstva savladala Francusku posle produžetaka sa 80:75.

"Sjajan je osećaj pobediti u ovako prelepoj atmosferi. Pobedili smo izuzetno jakog protivnika, koji ima mnogo talenta i iskustva. Ponosan sam na svoje igrače što su ostvarili bitnu pobedu. Sjajan je osećaj biti u finalu... Ostala je još jedna utakmica, ali ćemo pre toga malo uživati što smo izborili plasman na Olimpijske igre",
rekao je Skariolo.

Najefikasnij igrač utakmice, 35-godišnji Pau Gasol, rekao je da je njegov tim pokazao "neverovatnu igru" u polufinalnom meču.

"Znali smo da moramo da damo sve od sebe da bismo pobedili Francusku, koja ima sjajan tim. Odigrali smo neverovatno... Iako su oni imali naklonost sudija, mi smo uspeli da slavimo na kraju. Hoćemo zlato, zato smo i došli ovde", rekao je Gasol.

Španija će se u finalu Evropskog prvenstva u nedelju od 21.00 sastati sa boljim iz duela između Srbije i Litvanije, koji se igra večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saki123
Friday, 18.09.2015
13:07

Oni imali naklonost sudija, a ti za svaki kontakt dobio bacanja. Igracina si, ali si los covjek.