Sjajni plej ostaje bez kluba, može li Zvezda da umeša prste?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 29.08.2017.
19:50
Izvor: Sportske.net

Poznato je da klubu sa "Malog Kalemegdana" nedostaje još jedan organizator igre.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

KK Crvena Zvezda mts je ove sezone doživela ogromne promene u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu.

Za novog trenera postavljen je mladi Dušan Alimpijević, a sam roster doživeo je veliki broj promena.

Klub su napustili Čarls Dženkins (Himki), Luka Mitrović (Brose Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Stefan Jović (Bajern), Marko Gudurić (Fenerbahče), Džona Bolden (Makabi), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Dion Tompson (San Burhos), kao i Nejt Volters koji još uvek nema angažman.

Stigao je i veliki broj novajlija, a ovako trenutno izgleda roster šampiona Srbije i Jadrana:

PG: Nikola Radičević, Petar Rakićević, Aleksa Radanov
SG: Branko Lazić, Džejms Feldin, Stefan Lazarević
SF: Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac
PF: Stefan Janković, Marko Kešelj, Boriša Simanić
C: Matijas Lesor, Nikola Jovanović, Milko Bjelica


Kao što možete da vidite veliki broj novajlija je već pristigao, najveća pojačanja za sada su svakako iskusni bek Džejms Feldin, kao i talentovani francuski centar Matijas Lesor, za kog je zainteresovan bio i Bamberg.

Tu su još i srpski košarkaši Nikola Radičević, Stefan Janković, Marko Kešelj i Nikola Jovanović.

Očekuje se da Zvezda do početka sezone angažuje još jednog kvalitetnog organizatora igre, dosta imena se dovodilo u vezu sa beogradskim klubom, ali do sada nije bilo nikakvih konkretnih informacija.

Većina ekipa koje će naredne sezone nastupiti u Evroligi je kompletirala svoje rostere, a to je uradila i Barselone, koja sada ima i par igrača viška.

Jedan od igrača koji će izvesno napustiti katalonski klub je i sjajni plejmejker Tajris Rajs.

Tajris Rajs

Danas je generalni menadžer "Blaugrane", tokom predstavljanja Rakima Sendersa i Fila Presija, obavestio javnost da u klubu ne računaju na bivšeg košarkaša Makabija i Himkija.

"On je na tržištu, obavestili smo ga na kraju minule sezone da želimo da se rastanemo", izjavio je Rodrigez.

Dakle, Rajs je slobodan, a sasvim je jasno da bi igrač njegovog pedigrea bio sjajno pojačanje za klub sa "Malog Kalemegdana".

Pitanje je samo kakve su ambicije novog plejmejkera reprezentacije Crne Gore, da li će tražiti što unosniji ugovor ili priliku da se takmiči u Evroligi, kao i za trofeje, kako je jasno da je Crvena Zvezda mts prvi favorit u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i srpskoj Superligi već sada.

Rajs je profesionalnu karijeru počeo u Panioniosu, igrao je potom i za Lijetuvos Ritas i minhenski Bajern, a najveći trag ostavio je u Makabiju iz Tel Aviva sa kojim je osvojio Evroligu, a bio je i MVP fajnal fora te 2014. godine.

Igrao je potom i za Himki, sa kojim je u prvoj sezoni osvojio Evrokup, proglašen je najkorisnijim igračem finala, a od minulog leta je član Barselone.

Njegovo iskustvo i kvaliteti bi Crvenoj Zvezdi značili mnogo, a nema sumnje i da bi njegovim dolaskom šampion Srbije istakako kandidaturu za plasman na F4 Evrolige, koji se naredne godine održava u Beogradu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Tuesday, 29.08.2017
22:31
avatar
Iznogoud
Tuesday, 29.08.2017
22:04

Sto volim ove realne naslove... Ima vecu platu nego celokupan Zvezdin tim. Naravno da imamo sanse da ga dovedemo. Ovo je kao da u fudbalu pisu da dovodimo Ozila, jer mu istice ugovor sledece godine...

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 29.08.2017
22:40

Prema nekim informacijama u Himkiju sezone 15/16, je imao oko 2m, mozda i vise, dok u Barsi sigurno nije bio za mnogo manju cifru, i igrao je sasvim dobro, ali ispod su mu bile role za kolicinu novaca koje prima na racunu, ima boljih opcija, i zato je katovan, iako je odlican igrac, nama miljama daleko po dostupnosti... Cak i 450k za nas je nemoguce da izdvojimo, a kamoli milionce barem da iznesemo na sto, da bi uopste poceli neke pregovore. Problem je, da sto ovi sto ih slagao neko da su najbolji, su slagali dosta Zvezdasa da mi imamo novaca, a to ne pije vodu odavno, i nikad nije nesto ni cvetalo ovde, jedva krpimo tim, svakog leta ista prica, ali uvek pokazemo da smo pravi sampioni..

avatar
Salone
Tuesday, 29.08.2017
21:46

Dosta je ralan imao je prosle sezone 600 000€ u barsi i ne bas dobru sezonu za 450 000 ako pristane nas je

avatar
babaroga
Tuesday, 29.08.2017
21:25

To stvarno jeste. Sjajan plej.

avatar
Tuesday, 29.08.2017
20:15

Bolje ne ovaj, gledao sam ga pocne slobodno da igra tek kad debelo gube. Treba neko MLadji!

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 29.08.2017
20:11

Treba izdvojiti samo milionce za platu, cak i da opasno smanji zahteve opet ce to biti poprilicno daleko od nase platezne moci...trenutno je Feldin jedan od najskupljih kod nas sa 350k, pa vi vidite koliko je to realno....

avatar
3x3
Tuesday, 29.08.2017
20:01

Joj, samo ne on! Ne trebaju nama cirkuzaneri, treba traziti slican tip igraca kao sto je Jovic. Jovic je dokazao da kao vrhunski plej nije nuzno da bude i precizan. Treba Rakicevicu dati sansu, ali mislim da je on nece dobiti jer je fizicki bas jako slab. Neki cvrst igrac kao Jovic, samo sto takvih trenutno nema na trzistu.

avatar
Paul Maclean
Tuesday, 29.08.2017
20:14
avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 29.08.2017
20:22

Rajs je u top 5 pleja Evrope o cemu pricas ti? Taj cirkuzant je bio najbolji igrac Barse prosle i Himkija preprosle sezone. Bas ce Rakicevic da igra Euroligu.

avatar
Srki987
Tuesday, 29.08.2017
19:55

Au kad bi došao!!