Sjajni Jokić pokušao sve, promašio i namerno, pobeda otišla iz Kolorada! Tomasova noć iz bajke!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 31.12.2016.
09:27
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić igra odlično, ali ni novi "izum" nije ovoga puta pomogao Nagetsima. Junak večeri lider Bostona, koji je stao uz rame najvećim legendama kluba. Favoriti po planu, tripl-dabl Duranta.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Povezane vesti

Sa Embidom i bez njega, Filadelfija je sasvim drugačiji tim. Siksersi su uspeli da odnesu pobedu iz Kolorada, Embid je ubacio 23 poena, koliko i odlični Turčin Iljasova, Dario Šarić je dodao 13 poena.

Nikola Jokić odličan sa 25, najefikasniji u svom timu, dodao je i 7 skokova i 4 asistencije, ali je serija njegovog tima prekinuta.

Ovo je tek treća pobeda Siksersa  an svoje dvorane, na kraju su drhtali, Jokić je namerno promašio treće bacanje, Geri Heris uhvatio loptu u napadu, ali i promašio, Kenet Farid je probao nekako da loptu ugura u koš, ali vreme je isteklo. Inače, Jokić je pre toga iznudio faul za tri poena...



Nurkić je igrao manje od 20 minuta, ubacio sam dva poena, nije tajna, Bosanac je nezadovoljan statusom, želi da igra više. Za Denver sledi slobodan novogodišnji vikend u ponedeljak ih u Ouklendu čeka Golden Stejt.

Voriorsi su savladali Mavse uz tripl-dabl Kevina Duranta. KD je ubacio 1‚9 poena, imao 10 asistencija i 11 skokova. Ovo je njegov prvi tripl-dabl u novom klubu, osmi u karijeri i prvi posle više od dve godine. Harison Barns je protiv bivšeg kluba ubacio 25 poena, ali su njegovi nekadašnji saigrači sa pola snage stigli do pobede.

I San Antonio je opravdao ulogu favorita. Posao im je bio olakšan, Portland je bez Lilarda stigao u Teksas. Simons je ubacio 19 poena, još jednom pokazavši koliko Popović ima širok izbor. Grin i Parker su dodali po 18 poena, zbog stomačno virusa Kavi Leonard je bio van stroja. Sparsi su igrali loše u prvom poluvremenu, ali kasnije su stvari došli na svoje mesto. Ove sezone su već dobili devet mečeva u kojima su gubili dvocifrenom razlikom.

Minesota je neočekivno lako savladala Milvoki. Vigins je brojao do 31, a ovoga puta ni Antetokumpo sa 25 poena, 7 skokova i 5 asistencija nije bio dovoljan Baksima. Loše su ušli u meč, Minesota je imala visoke procente šuta, pogodila 13 od 25 trojki. Dve je dao i naš Bjelica koji je za dvadesetak minuta ubacio 10 poena, njegova najbolja partija u poslednje vreme.

Hjuston je utrpao 140 poena Klipersima, Harden ponovo strašan, 30 poena,. 13 skokova, 10 asistencija, 5 ukradenih lopti, novi tripl-dabl, nova simultanka za najpoznatijeg "Bradonju" na svetu. U Klipsima nije bilo Grifina, ni Pola, do poluvremena su otac i sin Rivers isključeni, pa je peti poraz bio neminovan. Montrezi Harel je ubacio 29 poena za Roketse, rekord karijere.

Nju Orleans je dobio Nikse uz 23 poena i 18 skokova Entonija Dejvisa, Atlanta je slavila protiv Pistonsa. Pol Milsap mnogo bolji nego u prethodnim mečevima, ubacio je 26 poena, kod Pistonsa nije bilo Marjanovića, Van Gandi koristi samo osam igrača. Kajl Korver je dao 22 poena, najviše u sezoni, Houksi su u tri četvrtine spustili Detroit na 37.5% šuta, dobili su ih njihovim oružjem.

Teže nego što se očekivalo Boston je izašao na kraj sa Majamijem, a meč je rešio Ajseja Tomas. Omaleni bek "Kelta" je ubacio 52 poena i ušao u istoriju. Njegova poslednja četvtina u kojoj je ubacio 29 poena je najbolja u istoriji Seltiksa. On je iza sebe ostavio velikane i to kluba koji je najuspešniji u NBA istoriji. Nije srušio rekord po broju poena, četvrti je na večnoj listi, prvi je Bird koji je 1985. Atlanti dao 60 poena. Tomas je odigrao sam poslednju četvrtinu, uspeo da sačuva uz ovacije navijača pobedu za svoj tim, u trenucima kada je Majami hvatao priključak.

Dragić je presedeo drugi put u tri meča, zbog povrede leđa.

Vratimo se Tomasu. Najviše koševa u istoriji lige u poslednjoj četvrtini dao je Vilt Čembrlen, 31, i top kada je Niksima ubacio 100 poena, još 1962.

Vašington je preslišao Netse, Vol je imao 19 poena i 14 asistencija, Vizardsi su se probudili nakon lošeg starta i sada su na 50% uspešnosti.

Bojan Bogdanović je ubacio 12 poena za Netse, koji su jedan od najgorih timova lige.

Indijana je savladala u premijernom meču večeri Čikago, treneru Hojbergu se drma klupa, Bulsi su na 16-17. Pol Džordž je ubacio 32 poena divizijskom rivalu, pa su konačno navijači Pejsersa posle tri poraza u nizu imali čemu da se raduju. Ni Indijana ne igra dobro ove sezone, ali će ih pobeda od sinoć rehabilitovati na neki način. Za njih sledi duel sa Orlandom, teško da mogu da zamisle boljeg rivala, Medžik tuku gde ih vide, dobili su 12 od poslednjih 14 mečeva protiv tima sa Floride.

Golden Stejt - Dalas 108:99
Denver - Filadelfija 122:124
San Antonio - Portland 110:94
Minesota - Milvoki 116:99
Hjuston - LA Klipers 140:116
Nju Orleans - Njujork 104:92
Atlanta - Detroit 105:98
Boston - Majami 117:114
Vašington - Bruklin 118:95
Indijana - Čikago 111:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 31.12.2016
15:46

Strasni Jokic.nNeverovatan osecaj za visokog igraca.nWashington se vraca,prujatno me iznenadjuju.nNakon prvih 15ak meceva sam ih otpisao..ali izgleda da ce se pitati za play off mesto..

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 31.12.2016
11:21

SAS bi bili bez poraza da se utakmice igraju 100minuta,ovako nmg se tituli nadati

avatar
HEJ PJANO21
Saturday, 31.12.2016
11:13

Jokara mašina! Kad bi malo više radio na mišićima, bio bi među 3 najbolja centra lige.

avatar
Madridista
Saturday, 31.12.2016
18:01

Jeste ali onda bi oslabio sut