Sjajni Jokić dobio i logo, Bobijeva partija karijere, najvažnija asistencija u istoriji

Autor: Vladimir Stojanović
subota 08.04.2017.
09:00
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić odličan, lepo mu stoji i silueta. Bobi Marjanović odigrao meč karijere, a Rasel Vestbruk je napravio ono o čemu niko nije mogao ni da sanja!

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Denver se ponovo primakao Portlandu na jednu pobedu. I dalje nada tinja, tri su utakmice do kraja, Blejzersi imaju bolji međusobni skor, pa ako dobiju dva od tri naredna rivala, pod pretpostavkom da Nagetsi slave na preostalim mečevima, stići će do plej ofa.

Pobedu protiv Pelikansa je obeleži Džamal Marej, momak sa Kentakija je ubacio rekord karijere 30 poena. Nikola Jokić je dodao 23, imao je i 12 skokova, "prodao" čak sedam lopti, ali na kraju je njegov tim stigao do očekivanog trijumfa. Posao im je bio olakšan izostankom Kazinsa, Entoni Dejvis je ubacio 25 poena, ali je u igri proveo samo 24 minuta.

Sledeći meč za Denver biće poslednja utakmica regularne sezone kod kuće, stiže Oklahoma.

A kako bi izgledao Nikola Jokić umesto Vesta na logu NBA lige?

Navijači su bili kreativni...



Rasel Vestbruk nije pomogao protiv Sansa u Arizoni, neočekivan poraz Tandera, plej Oklahome je ubacio 23 poena, imao 12 skokova, 8 asistencija, nije stigao ni do tripl-dabla, ali jeste do istorijske činjenice da će biti jedini igrač uz Oskara Robertsona koji će sezonu završiti u proseku sa tripl-dablom. Da bi postao prvi na večnoj listi po broju tripl-dablova u sezoni, potreban mu je još jedan, sada je izjednačen sa Robertsonom. Noćas su mu nedostajale dve asistencije, odigrao je loše, šut ga nije služio, napravio je osam grešaka, pa ga je trener povukao iz igre u poslednja tri minuta.

Vreme je da juri rekorde, mada je posle meča ostao sat vremena na terenu da šutira, jer Oklahoma ne može da promeni situaciju, šesti su, kasne za Klipersima tri pobede. Vestbruk ima još tri šanse za istoriju, dva od preostala tri meča igraju sa Denverom čija odbrana jeste porozna, pa niko ne sumnja da će stići do novog rekorda.

Detroit je savladao Hjuston, uz rekord karijere Bobija Marjanovića. Srbin je dobio šansu 27 poena, 12 skokova, odigrao je više od 27 minuta. Pistonsi su u poslednjoj četvrtini rasturili Hjuston koji je predvodio Harden sa 33 poena, ali ne baš impresivnim procentima. Roketsi će odmarati ekipu u poslednja tri meča, treći su na Zapadu, ne mogu ni gore ni dole. Detroit je praktično eliminisan, nadajmo se da će Marjanović igrati više u finišu.

"Srećan sam što smo pobedili ovako dobar tim", rekao je Bobi nakon meča.



Posle sjajne pobede u Bostonu, Kavsi su stali protiv Atlante i ponovo dali nadu "Keltima". Lebron je ubacio 27 poena, ali hje njihov tim delovao loše u završnici, Tim Hardevej je ubacio 22 poena za Houkse, kojima je pobeda bila dragocena. Dva tima ponovo igraju u nedelju, u Džordžiji.

Bolan poraz za Majami koji se bori za poslednje mesto u plej ofu, nisu našli rešenje za DeRozana u Kanadi, ubacio im je 38 poena. Dragić je dao 18, sada Hit kasni pobedu za Indijanom i Čikagom, do kraja su tri meča, nije sve izgubljeno, ali ne drže situaciju u svojim rukama. Imaju bolji međusobni skor od Indijane. Sledeća stanica za njih je prestonica, jednostavno u tom meču moraju da pobede.

Majk Konli se vratio, sa 31 poenom, savladali su Njujork, Memfis već zna svoju sudbinu, u prvom kolu doigravanja idu na Sparse, to će biti i derbi prve runde, sasvim sigurno.

Kad smo kod San Antonija, oni su i pored toga što Popović odmara tim dobili u Dalasu, teksaški derbi nije imao neku draž, Bertans je ubacio kao starter 19 poena, Oldridž, Gasol, Leonard, Parker, Đinobili nisu ulazili u igru...

Juta ne da četvrto mesto, Gordon Hejvord je bio strašan protiv Minesote, ubacio je 39 poena. Pobeda znači i titulu na Severozapadu za Jutu, prvu posle devet godina. Lejkersi su savladali Sakramento, Džulijus Rendl je ubacio 25 poena, sada je jasno, neće biti najgori na Zapadu, iako je bilo mnogo povika navijača da namerno gube utakmice kako bi povećali šanse na lutriji. Sada će završiti ispred Sansa...

Rezultati:

LA Lejkers - Sakramento 98:94
Feniks - Oklahoma 120:99
Juta - Minesota 120:113
Denver - Nju Orleans 122:106
Dalas - San Antonio 89:102
Memfis - Njujork 101:88
Hjuston - Detroit 109:114
Toronto - Majami 96:94
Klivlend - Atlanta 100:114

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidiic No.1
Saturday, 08.04.2017
15:40

Bobi cim dobije sansu,kida

avatar
HEJ PJANO21
Saturday, 08.04.2017
14:58

Bobi bi ubijao kad bi imao 20ak min po meču.

avatar
Ashburton Grove
Saturday, 08.04.2017
12:40

Tragedija je sto Marjanovic ne dobija priliku cesto...

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 08.04.2017
10:46

I kako posle da se svi ne zapitaju zasto Boban ne igra vise? Covek je nezaustavljiv kad primi loptu pod kosem. Nadam se da Djordjevic nece da bude tvrdoglav.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 08.04.2017
10:25

A nikad mi nece biti jasno zasto ovaj covek ne igra , ok Drumond je bolji al Bejns... mozda Sale ipak razmisli da ga povede na EURO pogotovo jer je najavljeno da ce igrati do krsja

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
10:16

Izgleda kao Fredi Kruger samo bez sesirceta i onih -stvarcica- na rukama:-D

avatar
chaki
Saturday, 08.04.2017
09:35

Bravo Bobi, sad kad ti dao sansu Gandi videce sta je propustio, igra mu mutavi Australijanac drugog centra a Raduljica pravio klovna od njega...

avatar
PADAMNAGORE
Saturday, 08.04.2017
09:28

Ne moze mu niko nista. Covek se igra sa njima kao sa decom. U reprezentaciju obavezno!

avatar
ProudKnight
Saturday, 08.04.2017
09:10

Konačno više minuta i konačno Bobi pokazuje koliko vrijedi! Nadam se da će ova njegova partija biti za nauk treneru, da mu pruža više šanse da igra. Na njegovom mjestu ja bih išao u tim u kojem ću igrati više, nezavisno od visine primanja. Još mora da poradi na brzini, snazi i skok igri. Jako je spor, nedovoljno snažan, s ozbirom na konstituciju, a skoro i da nema potrebe da skače zbog njegovih predispozicija. Zamislite kakva bi ludačka zakucavanja imao, da može više da skoči ili kako bi razbucao reket, da još ojača u nogama. Nadam se da će biti pozvan i da će prihvatiti poziv za naredno prvenstvo, te da će sa Jokićem činiti centarski tandem.