Sjajni centar Minesote ispisao istoriju NBA lige!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.04.2017.
18:17
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Timbervulvsa Karl-Entoni Tauns ima fantastičnu sezonu iza sebe.

CJ GUNTHER
CJ GUNTHER

Povezane vesti

Minule sezone je bio proglašen za rukija godine i tu jednostavno nije imao konkurenciju. Jesu Porzingis i Jokić bili više nego dobri, ali je prvi pik od starta pokazao da ga čeka velika budućnost.

Nakon te nagrade, iščekivanja su bila velika, pogotovu za franšizu iz Mineapolisa, koju su svi videli u doigravanju pred početak sezone.

To se ipak nije desilo, Tibodo nije uspeo da upari dva najbolja rukija Viginsa i Taunsa, a sa njima ni Lavina, za kog je jasno da bi daleko više pomogao ekipi kao šesti igrač, a ne kao stratni bek.

Ipak, Tauns je i pored svega odigrao još jednu sjajnu sezonu.

Najpre je u pretposlednjem kolu oborio rekord franšize po broju postignutih poena za jednu sezonu. Kevin Lav je držao rekord, sa svojih 2010 poena iz sezone 2012/13, ali ga je Tauns već u trećoj četvrtini utakmice sa Oklahomom prestigao.

U poslednjoj utakmici sezone za Taunsa i Vulvse, 21-godišnji centar je napravio novi podvig. Postao je tek 15. igrač u istoriji lige, koji je u toku jedne sezone upisao preko 2000 poena i 1000 skokova.

Ove sezone postao je i najmlađi igrač u istoriji NBA lige, koji je u toku jedne sezone u proseku imao dabl-dabl (25,1 p, 12,3 sk).

Tako je Tauns oborio rekord Rika Berija, koji je sa nešto više godina od centra Minesote, još sezone 1965/66 imao takav učinak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 13.04.2017
18:26

Strasan potencijal , on , Jokic , Porzingis , Embid , Saric buducnost i sadasnjost NBA